Hannes Kettunen suuntaa sunnuntaina Las Vegasiin – valttina MM-kisoissa vähän tunnettu änärikikka

Julkaistu:

Hannes ”Hansulinho” Kettunen on voittanut jo viisi Suomen mestaruutta. MM-kulta olisi unelmien täyttymys.
25-vuotias Hannes ”Hansulinho” Kettunen nousee sunnuntaina lentokoneeseen ja matkustaa kohti Yhdysvaltain Las Vegasia ja siellä ensi viikolla pelattavia NHL-pelin maailmanmestaruuskilpailuja.

Kettunen lunasti MM-paikan sijoituttuaan toiseksi Tukholmassa pelatussa Euroopan-karsinnassa. Maanantaina on näillä näkymin luvassa haastattelupäivä, pelit alkavat tiistaina.

– Fiilis on odottava. Haluaisin päästä jo pelaamaan. Olen joutunut odottamaan jo liian kauan, mutta olen ihan hyvillä fiiliksillä, Kettunen kertoo IS:lle.

Las Vegas on NHL-taiturille jo ennestään tuttu. Kettunen kävi siellä vuonna 2013, jolloin hän osallistui Virgingaming.comin järjestämään NHL-turnaukseen. Kettunen pääsi mukaan nettikarsinnan kautta yhtenä 128 pelaajasta.

– Se oli raaka turnaus. Pelattiin paras yhdestä -sarjoja ja yhdellä näytöllä. Hyvin se kuitenkin meni.
Kettunen sijoittui turnauksen kolmanneksi. Hän johti välieräottelua viimeisen minuutin alkaessa 5–3-lukemin, mutta vastustaja nousi kuusi sekuntia ennen summeria tasoihin. Kettunen hävisi ottelun jatkoajalla. Mestaruus olisi ollut 63 000 euron arvoinen, välieräsijoituksesta sai vain 4500.

– Siellä oli niin dramaattinen loppu, että se kaivelee varmaan vielä seuraavat kymmenen vuotta, Ketttunen luonnehti vuonna 2017.

Nyt edessä olevasta turnauksesta Kettunen odottaa kovatasoista. Hän pelaa viimeisestä välieräpaikasta Kanadan ja Yhdysvaltojen karsintaturnausten hopeamitalisteja vastaan. Kettunen toteaa, että kaikki turnauksessa vastaan tulevat pelaajat varmasti tietävät, mitä ovat pelaamassa.
– Varmasti kovimmat mahdolliset vastustajat ovat tulleet kakkossijoille ja sitä myöten ekoihin peleihin. Siitähän se taso sitten vaan kovenee.

Kettunen lähtee kisoihin haastajana, mikä on hänen mielestään hyvä asetelma. Hän uskoo vakaasti omiin mahdollisuuksiinsa, sillä muuten turnaukseen ei edes kannattaisi lähteä.

– Kaikilla sinne päässeillä on mahdollisuus voittaa, mutta minulla on tällä hetkellä tosi kova itseluottamus. En näe mitään syytä, miksi en voittaisi.

Kettunen uskoo itsellään olevan vahvuuksia, jotka kantavat turnauksessa pitkälle. Yksi niistä on rauhallisuus. Käsien ei pitäisi täristä, sillä Kettusella on taustallaan pitkä kokemus. Hän on myös pelannut turnauksissa aiemmin ja tietää, mitä odottaa.

Haastaja kertoo harjoitelleensa myös muutamia pelillisiä kikkoja, joista on ollut paljon hyötyä. Kikka liittyy pelin toimintoon, jolla pelaajan ohjaama jääkiekkoilija saadaan luistelemaan takaperin. Niin on Kettusen mukaan paljon helpompi suojata kiekkoa, mutta läheskään kaikki eivät hyödynnä toimintoa.

Maailmanmestaruus olisi viisi Suomen mestaruutta voittaneelle Kettuselle unelmien täyttymys. Häntä epäilyttää ainoastaan se, että tällä kertaa MM-kisoissa karsintapelien toiseksi tulleet aloittavat pelaamalla toisiaan vastaan.

– Vähän jäi kaivamaan se, että viime vuonna kaikki pelasivat kaikkia vastaan. Minusta viime vuoden systeemi oli parempi ja toivoin, että se olisi ollut sama myös tänä vuonna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt