Isku Turun seudun pelaajille: Evolution Arena konkurssiin – pelitiimi jatkaa

Julkaistu:

Toimitusjohtaja kertoo, että konkurssi tuli jossain määrin yllätyksenä.
Keväällä 2018 toimintansa aloittanut videopelitila Evolution Arena on tehnyt konkurssin ja lopettanut toimintansa. Toiminta loppui 6. kesäkuuta.

Evolution Arenan toimitusjohtaja ja perustajiin kuuluva Sampo Räsänen kertoo Ilta-Sanomille konkurssin johtuneen siitä, että tällä hetkellä yrityksen tulot eivät riittäneet kattamaan menoja.

– Rahapula siis, eikä toimintaa pystytty enää ylläpitämään, hän sanoo.

Evolution Arena tarjosi tuntihinnoiteltua pelaamista tietokoneilla ja Playstation-konsoleilla Raisiossa sijaitsevassa kauppakeskus Myllyssä. Räsänen kertoo, että konkurssi tuli tekijäporukalle jossain määrin yllätyksenä.

Suunnitelmien mukaan rahoituksen olisi pitänyt riittää ainakin syksyyn asti. Pelitalo oli jo ehtinyt suunnitella toimintaa pitkälle syksyyn.

– Jopa näillä tuloilla, jotka eivät vielä ihan kata menoja, olisi pitänyt pärjätä ainakin loppusyksyyn saakka. Kun asioiden laita paljastui, niin vaihtoehtoja ei juuri jäänyt. Olisi vaadittu enemmän rahaa ja sitä meillä ei tässä kohtaa ole, Räsänen sanoo.

Toimitusjohtaja harmittelee konkurssia. Räsänen ei silti ole tekemään johtopäätöstä, jonka mukaan Turun seudulla ei olisi tarpeeksi esportsista ja pelaamisesta kiinnostuneita ihmisiä. Hänen mukaansa kysyntää on selkeästi.

– Varsinkin kun tässä on ollut Telian esports-turnaukset ja ENCEn menestyminen, niin jo se on tuonut lajille hirveästi nostetta. Pelkkä peliajan vuokraus itsessään ei varmasti ole ihan kannattavaa, mutta mekin suunnittelimme paljon oheistoimintaa.

Räsänen muistelee Evolution Arenaa lämmöllä. Hänestä on ollut hienoa päästä kehittämään suomalaista esports-kenttää sen parissa.

– Tässä on ollut mukavaa olla mukana ja tietysti on hienoa, että pystyi tarjoamaan työpaikkoja ihmisille. Todella mielekästä puuhaa ja myös ihmiset ovat viihtyneet meidän seurassamme.

Samaan hengenvetoon Räsänen toteaa, että konkurssi ei ole maailmanloppu.

– Kyllä tästä selvitään ainakin kokemusta rikkaampana. Jos jotain vastaavaa lähdetään joskus työstämään, niin seuraavalla kerralla tietää, kuinka hoitaa hommat paremmin.

Vaikka Evolution Areena sulkee ovensa, pelitiimi Turku Evolution jatkaa toimintaansa. Tiimin manageri Jere Alanen kertoo IS:lle, että joukkueen nimi vaihtuu.

– Kerromme asiasta lisää myöhemmin tällä viikolla. Julkistamme uuden joukkueen, Alanen sanoo.
Turku Evolution perustettiin elokuussa 2018, kun yksi suomen tunnetuin kilpapelaamisen organisaation RCTIC eSports ja Evolution Arena fuusioituivat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt