Räjähdysherkkiä tilanteita – Lasse Urpalainen paljastaa HS:lle kilpapelaajien suuren stressin syyn

Julkaistu:

Tulenarat tilanteet voivat johtaa joukkueen sisäisiin konflikteihin, joissa yksittäisen pelaajan irtisanomissuoja on olematon.
Suomen ja maailman tunnetuimpiin kilpapelaajiin kuuluva Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen kertoo Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa, miksi kilpapelaaminen on henkisesti kuormittavaa etenkin Urpalaisen pelin, Dota 2:n parissa. Syy on turnauspalkkioissa, joita Dotassa jaetaan turnauksen kärkikolmikolle huomattavasti enemmän kuin huonommin pärjänneille. Se luo räjähdysherkkiä tilanteita joukkueiden sisällä, sillä pelaajien taloudellinen tilanne voi muuttua huomattavasti yhdenkin pelin seurauksena.

– Jos yhden pelin takana on se, voitatko 100 000 vai 20 000, niin tunteet saattavat nousta pintaan ihmisillä, jos se menee sinne 20 000 puolelle. Dota 2 ei ole semmoista, että pelkän palkan varassa rullataan, Urpalainen sanoo HS:lle.

Räjähdysherkät tilanteet taas voivat kärjistyä välienselvittelyiksi, joissa yksittäisen pelaajan työttömyysturva on heikko. Joukkueen pelaajat voivat jopa päättää keskenään toisen pelaajan tiimistä potkimisesta, eikä välissä ole valmentajan kaltaista auktoriteettia.

Toisin kuin monen muun pelaajan ja etenkin huipulle pyrkivien pelaajien, Urpalaisen taloudellinen asema on turvattu. Hän on tällä hetkellä maailman viidenneksi eniten turnausvoitoilla tienannut kilpapelaaja. Esportsearnings-sivuston mukaan Urpalaisen tienestit ovat yhteensä noin 3,1 miljoonaa euroa.

Urpalainen on kertonut aiemmin, ettei pidä siitä, että häntä kutsutaan miljonääriksi. Vaikka kilpapelaaja on hankkinut voittorahoillaan arvoasunnon Helsingin keskustasta, ei Urpalaisen varakkuus juurikaan näy päälle päin.
Tänä vuonna Dota 2:n ykkösturnauksen, The Internationalin voittopottiin taas on kerätty jo noin 17 miljoonaa dollaria. Tänä vuonna TI-turnaus järjestetään Shanghaissa 15.–25. elokuuta.

Turnauksen palkintopotti oli aluksi 1,4 miljoonaa euroa, mutta fanit kasvattavat summaa pelinsisäisillä ostoilla, joista neljännes prosenttia menee The Internationalin palkintopottiin ja 75 prosenttia pelin julkaisijalle.

Kiinaan matkaa elokuussa 18 joukkuetta, joista 12 saa paikan kesäkuun lopulla päättyvistä MM-karsinnoista. Loput kuusi joukkuetta ratkotaan heinäkuussa pelattavilla alueellisilla loppukarsinnoilla.

Turnaukseen paikkansa ovat lunastaneet Team Secret, Virtus.pro, Evil Geniuses, Vici Gaming, PSG.LGD, Fnatic, Ninjas in Pyjamas sekä Lasse Urpalaisen Team Liquid.

Suomalaisten Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen edustama OG-joukkue on tällä hetkellä kiinni suorassa MM-kisapaikassa ennen kauden viimeisiä karsintaturnauksia.

OG on hallitseva maailmanmestari voitettuaan viime kesänä finaalissa kiinalaisjoukkue PSG.LGD:n.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt