CS-huipputurnaus muutti, lippujen hinta nelinkertaistui – toivottu muutos jäi vähemmälle huomiolle

Julkaistu:

CS:GO
BLASTin CS-turnauksiin tulee toivottu muutos. Samaan aikaan heinäkuussa pelattavasta Los Angelesin turnauksesta riittää keskustelua.
Counter-Strike-turnausjärjestäjä BLAST tekee ison muutoksen parhaillaan olevaan BLAST Pro Series -turnaussarjaansa.

BLAST-turnauksissa kilpailee aina kuusi joukkuetta, jotka kohtaavat toisen kerran lohkovaiheessa. Kaksi parasta on päässyt viiden kartan päätteeksi finaaliin, joka pelataan paras kolmesta -sarjana.

Jatkossa lohkovaiheesta neljä parasta tiimiä pääsevät välieriin, jotka pelataan paras kolmesta -sarjoina. BLAST on saanut aiempien turnausten kohdalla runsaasti kritiikkiä paras yhdestä -otteluformaatista, joka on näkynyt yllättävinä tuloksina.

Muutos astuu voimaan jo Los Angelesissa 12.–13. heinäkuuta järjestettävässä seuraavassa turnauksessa. Los Angelesissa kisaavat Cloud9, Team Liquid, NRG, MIBR ja FaZe Clan. Yksi joukkue saa vielä kutsun.Turnausformaatin muutoksen yhteydessä BLAST ilmoitti siirtävänsä Los Angelesin turnauksen tapahtumapaikkaa. Turnaus oli määrä aiemmin järjestää Galen Center -areenalla, mutta tapahtumapaikka on nyt huomattavasti vaatimattomampi HD Buttercup -tapahtumakeskus.

Vaihdon seurauksena BLAST lupaa intiimimpää kokemusta katsojille, joiden luvataan pääsevän vierailemaan kulissien taakse sekä tapaamaan niin pelaajia kuin selostajia.

Täysin ongelmitta tapahtumapaikan vaihto ei ole sujunut, sillä useat tapahtumasta kiinnostuneet katsojat tyrmistyneitä lippuhinnoista. Redditissä aiheesta on keskusteltu yli 250 viestin edestä.

Galen Centerille liput maksoivat 25 dollaria, sillä kaksipäiväisen tapahtuman päätöspäivä oli alun perin tarkoitettu isommalle yleisömäärälle. Nyt lipuista halutaan 99 dollaria päivältä tai 149 molemmilta päiviltä.

Galen Centeriin liput ostaneet saivat rahansa takaisin, mutta ensin heille ei tarjottu hyvitystä tai alennusta uusista hinnoista. Palautevyöryn seurauksena BLAST on luvannut alkuperäisille lipunostajille uudet liput vanhalla hinnalla.BLASTia syytetty CS-kalenterin pilaamisesta

BLAST on ollut viime kuukaudet myrskyn keskellä, kun sitä on syytetty CS-kalenterin pilaamisesta. BLAST järjestää tänä vuonna kahdeksan tapahtumaa maalis-joulukuun aikana.

Niin sanottuun BLAST Pro Series Circuit -sarjaan ovat sitoutuneet Astralis, Ninjas in Pyjamas, MIBR, Cloud9, Natus Vincere, Team Liquid sekä FaZe Clan. Kaikki tiimit osallistuvat vuoden aikana vähintään viiteen BLAST-turnaukseen ennen kauden päättävää finaalia, johon pääsee neljä eniten pisteitä kerännyttä.
Erityisesti Astraliksen sitoutumista sarjaan on kritisoitu ahkerasti sosiaalisessa mediassa viime kuukausien aikana. Astraliksen omistaa myös BLASTin takana oleva RFRSH Entertainment.

Maailmanlistan kärjestä juuri pudonnut Astralis pelasi maalis-toukokuun aikana vain kahdessa BLAST-turnauksessa. Tiimi jätti välistä useita huipputurnauksia vedoten pelaajien jaksamiseen.

Tunnettu CS-selostaja Matthew ”Sadokist” Trivett kertoi hiljattain Twitterissä, että BLAST suunnittelee ensi vuonna peräti 9–12 tapahtuman järjestämistä. Tämä ruuhkauttaisi entisestään jo täyttä CS-kalenteria.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt