Fortnite-huijarien Damion ”XXiF” Cookin ja Ronald ”Ronaldo” Machin uskomaton paluu: Pelaavat kesällä 26,5 miljoonan euron Fortnite World Cup -MM-kisoissa - Esports - Ilta-Sanomat

Pelaajat raivoissaan: Amerikkalaiskaksikko huijasi Fortniten karsinnoissa, pelaa silti 26,5 miljoonan euron MM-kisoissa

Pelijulkaisija Epic Games on luvannut tukea Fortniten kilpapelipuolta 90 miljoonalla eurolla vuoden 2019 loppuun mennessä.

Julkaistu: 5.6.2019 10:40

Toukokuussa Fortniten MM-karsinnoissa huijannut yhdysvaltalaiskaksikko eteni jatkoon viikonlopun parikarsinnoista.

Yhdysvaltalainen Fortnite-ammattilainen Damion ”XXiF” Cook jäi toukokuun alkupuolella kiinni MM-karsinnoissa huijaamisesta. Cook oli karsinnoissa lyöttäytynyt yhteen kahden muun pelaajan kanssa.

MM-finaalipaikan karsinnasta lunastanut Cook menetti kisapaikan huijauksen paljastuttua. Pelijulkaisija Epic Games läimäisi Cookille rangaistukseksi vain kahden viikon pelikiellon.

Viikonloppuna Cook sijoittui kolmanneksi Pohjois-Amerikan eteläisessä karsinnassa yhdessä Ronald ”Ronaldo” Machin kanssa, joka oli myös osa toukokuun alun kohutapausta.

Cookin ja Machin saavuttama kolmas sija riitti MM-finaalipaikkaan ja 6000 euron palkintosummaan. MM-finaaliin pääsystä molemmat pelaajat tienaavat reilut 45 000 euroa. New Yorkissa 26.–28. heinäkuuta pelattavien MM-kisojen kokonaispotti on 26,5 miljoonaa euroa.

Fortnite-yhteisö ja ammattilaispelaajat eivät ole mielissään Cookin ja Machin suorituksesta. Useat ammattilaiset ovat julkisesti lytänneet Epic Gamesin, koska heidän mielestään huijarien pääseminen MM-kisoihin on yksinkertaisesti naurettavaa.

– Hyvää työtä Epic Games! Hieno armahdustarina. Muistakaa lapset, jos rikotte lakia tai huijaatte, niin odottakaa vain kaksi viikkoa ja saatte 50 000 dollaria, twiittasi naureskellen FaZe Clania edustava Nate Hill.

– Päästitte juuri huijarin isoimpaan turnaukseenne. En malta odottaa miten selitätte tämän tarinan nuorelle yleisölle. Varmasti todella mielenkiintoista, twiittasi Team Liquidia edustava Noah ”Vivid” Wright nauruhymiöiden kera.

Fortniten MM-karsinnat päättyvät 16. kesäkuuta. Sooloturnauksen maailmanmestaruudesta kisaa 100 pelaajaa. Pariturnaukseen osallistuu 50 parivaljakkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?