Änärihuippu Erik ”EKI” Tammenpää, 20, teki sen taas – ratkaisi Ruotsin NHLGamer SCL-liigafinaalin! - Esports - Ilta-Sanomat

Erik Tammenpään, 20, uskomaton vuosi: Änärikultaa Suomessa, Ruotsissa, Euroopassa – ja maailmanmestaruus

Erik Tammenpää tunnetaan paremmin nimimerkillä EKI. 20-vuotias espoolainen on voittanut änärissä kaiken mahdollisen.

Julkaistu: 3.6.2019 20:00

20-vuotias Erik ”EKI” Tammenpää on voittanut kaiken mahdollisen änärissä.

Suomalainen 20-vuotias änärihuippu Erik ”EKI” Tammenpää voitti viikonloppuna Ruotsin 6vs6-mestaruuden osana Vesa Pompa HC -joukkuetta.

Ensimmäistä kertaa järjestetyt SCL-kisat pelattiin Birdie LAN -verkkopelitapahtuman yhteydessä. Finaalissa kohtasivat Vesa Pompa HC ja ruotsalaisseura AIK Hockey.

Paras seitsemästä -finaali ratkesi kuudenteen otteluun, jossa Tammenpää iski 1–0-voittomaalin. Vesa Pompa HC vei mestaruuden 4–2-sarjavoitolla. Voitosta Vesa Pompa HC kuittasi noin 3300 euroa.

Tammenpään iskemä voittomaali finaalin viimeisessä pelissä:

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Vesa Pompa HC:ssä pelasivat Tammenpään lisäksi ruotsalaiset Andreas ”Affelj96” Ljungberg, Henrik ”Eken45jr” Ekluind, Anton ”antoniomannen004” Svensander, Johan ”Lehmannens” Lehmann ja Edvin ”Thunborg5” Thunborg. Hopeajoukkueessa AIK Hockeyssa pelasi suomalainen Tuukka ”eKungen” Kuha.

Vesa Pompa HC -tiimissä pelasi Tammenpään (ylärivissä toinen vasemmalta) lisäksi viisi ruotsalaista.

Finaalin jälkeen Tammenpää kertoi NHLGamerin haastattelussa, ettei hän olisi uskonut kaksi kuukautta sitten ensimmäisten harjoitusten jälkeen tiimin juhlivan mestaruutta.

– Tämä on jotenkin tosi älytöntä, ei tätä oikein hiffaa. Tosi hauskaa, että voi olla Ruotsinkin mestari, naureskeli Tammenpää NHLGamerin haastattelussa.

Änärissä pelaajia ei ole estetty kilpailemasta samanaikaisesti eri sarjoissa. Tammenpää on Ruotsin mestaruuden lisäksi voittanut viime vuonna 6vs6:n SM- ja EM-kullat, mutta silloin hän on edustanut suomalaista FILADELPHIA-joukkuetta.

Tammenpään mestaruudet vuoden sisään:

  • 1vs1:n maailmanmestaruus (kesäkuu 2018)

  • 6vs6:n Suomen mestaruus (marraskuu 2018)

  • 1vs1:n Suomen mestaruus (joulukuu 2018)

  • 6vs6:n Euroopan mestaruus (joulukuu 2018)

  • 6vs6:n Ruotsin mestaruus (kesäkuu 2019)

MM-titteliä Tammenpää puolustaa kesäkuussa Las Vegasissa. Tammenpää on nimennyt pahimmaksi kilpakumppaniksi suomalaisen Hannes ”Hansulinho” Kettusen, joka sijoittui Euroopan-karsinnoissa toiseksi.

– Tulee tosi tiukat pelit häntä vastaan. Hän tietää, miten minua vastaan pitää pelata, mutta uskon jos itse pelaan hyvin, niin kyllä voitto on erittäin todennäköinen, kommentoi Tammenpää tulevaa MM-koitosta NHLGamerin haastattelussa.

Tammenpään haastattelu SCL-finaalien jälkeen:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?