Rasmus Mäkiniemi, 14, on yksi maailman parhaista – hakee Suomesta vauhtia Fortniten MM-kisoihin: ”Ei hirveästi tee mieli mokata”

Julkaistu:

FORTNITE
Kesäkuussa 15 vuotta täyttävä Rasmus ”karhu” Mäkiniemi on yksi Fortniten MM-kilpailijoista. Pelkästä osallistumisesta hän saa 45 000 euroa.
Fortniten 26,5 miljoonan euron MM-kisat pelataan 26.–28. heinäkuuta New Yorkissa. Kisoissa järjestetään 100 pelaajan sooloturnaus ja 50 tiimin pariturnaus.

Yksi sooloturnauksen kilpailijoista on kesäkuussa 15 vuotta täyttävä suomalainen Rasmus ”karhu” Mäkiniemi. Hän on yksi kisojen nuorimmista osallistujista.
Mäkiniemi kertoo Ilta-Sanomille pelanneensa Fortnitea ensimmäisestä kaudesta lähtien, eli noin puolitoista vuotta. Pelitunteja on kertynyt yllättävän vähän – hieman alle tuhat.

Yhdysvalloissa vuodesta 2016 asunut Mäkiniemi varmisti MM-paikan Pohjois-Amerikan läntisestä karsinnasta. Kolmannen viikon karsinnassa Mäkiniemi sijoittui toiseksi tienaten 3000 euroa.

– Olin ihan shokissa. Ajatukset eivät oikein pyörineet päässä ollenkaan. Olin todella iloinen, mutta en pystynyt kunnolla prosessoimaan sitä, että olin voittanut 50 000 dollaria [45 000 euroa], muistelee Mäkiniemi MM-paikan varmistumista.

– Perheeni oli kyllä tosi tyytyväinen ja ihan hyppi ilosta.


Mäkiniemi ei pitänyt mahdollisuuksiaan kovin korkealla ennen karsintoja: Hän ei olisi ikimaailmassa kutsunut itseään yhdeksi maailman parhaimmista pelaajista. Nyt hän on kuitenkin juuri sellainen.

– Olen aina olettanut, että en ikinä pärjäisi kaikista parhaita vastaan, mutta nyt pelaan heitä kaikkia vastaan yhdessä isossa turnauksessa. En tiedä mitä ajatella. Olen aika varma, että jos saan harjoiteltua tarpeeksi, niin kyllä sen pitäisi sujua ihan hyvin.

– Toivon vain, että Epic Games ei muuta peliä liikaa ennen tätä turnausta, koska tämä tulee olemaan elämäni isoin mahdollisuus. Ei hirveästi tee mieli mokata.
Tällä hetkellä Mäkiniemi pelaa päivittäin 2–5 tuntia arkisin ja viikonloppuisin 4–7 tuntia. Pelaamisen ohella hän käy koulua suurella intensiteetillä ja käy salilla viikoittain. MM-kisoihin heinäkuun lopulla hän ei kuitenkaan lähde optimaalisesti valmistautuneena.

– Ongelma tämän harjoittelun kanssa on se, että menemme lomalle Suomeen juuri ennen kuin World Cup on. Pitää löytää kunnon treenipaikka Suomesta, jossa voi käydä pelaamassa päivittäin.

MM-kisoihin osallistumisesta nuorukainen on tienannut jo vähintään 45 000 euroa. Pääosa jo tienatuista summasta menee koulusäästöihin. Menestyminen New Yorkissa voi nostaa voitot satoihin tuhansiin tai jopa miljooniin euroihin.

– Koulut maksavat ihan hirveästi Amerikassa. Se että sain jo yli puolet maksettua pois, on huikeaa. Tosin, jos saan tästä tehtyä uran itselleni, niin saatan säästää toisiin tarkoituksiin, kuten taloon, autoon, jne.

Mäkiniemien lisäksi MM-kisoihin on edennyt suomalaispelaajista Helsinki REDS -tiimiä edustava Lassi ”BELAEU” Kallio. 21-vuotias Kallio on yksi kisojen vahvimmista osallistujista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt