Telian esports-tiimin Raakel Aaltonen ottaa haukut vastaan kiitollisena – ”Suomessa aina ajatellaan, että...”

Julkaistu:

PODCAST
Telian esports-tiimiin kuuluvan Raakel Aaltosen mielestä Suomi ja suomalaiset pärjäävät hyvin kilpapelikentällä muuhun maailmaan verrattuna.
#GGWP, puhetta esportsista on Ilta-Sanomien kilpapelaamiseen keskittyvä podcast-sarja. Studiossa puhuvat IS:n esports-toimittaja Nico Hartikainen, lajin parissa pääasiassa kameran takana uraa luonut Jussi Jääskeläinen ja veteraaniselostaja Teemu Hiilinen.

Tällä kertaa studioon saapui vieraaksi Telian esports & gaming manager Raakel ”xenophics” Aaltonen, jolla on pitkä esports-ura.

Jaksossa puidaan muun muassa Telia Esports Series -liigaa, jossa Aaltonen toimii haastattelijana. Sarjasta on riittänyt puhetta, sillä esimerkiksi ENCEn kaikkia otteluita ei ole pystynyt seuraamaan suorana.

– Olen itse ottanut sitä palautetta nöyränä vastaan. Siitä on ymmärtänyt ihmisten oikeasti välittävän, että he ovat oikeasti kiinnostuneita tästä, Aaltonen kommentoi liigan saamaa palautetta.

Aaltonen kertoo jaksossa myös oman mielipiteensä Telian, Assemblyn ja ENCEn muodostamasta kokonaisuudesta: Telia omistaa Assemblyn sekä on ENCEn pääsponsori. Assembly taas järjestää TES-liigaa.
Jakson aikana puhutaan lisäksi naisten asemasta esports-kentällä sekä myynnistä ja markkinoinnista, johon liittyen Aaltonen antaa muutaman vinkin.

– Suomessa aina ajatellaan, että me ollaan niin paljon myöhässä Ruotsista, tuolla maailmalla on tuommoisia Majoreita... Suomi ja suomalaiset pärjäävät oikeasti tosi hyvin. Meillä on todella hyviä aihioita ja rakenteita. Näen, että täällä voidaan tehdä tosi isoja juttuja, kommentoi Aaltonen esportsin nykytilaa Suomessa.

Aaltonen kertoo lisäksi, mitä hän toivoo saavuttavansa tulevaisuudessa sekä miten hän on selvinnyt viimeaikaisista vastoinkäymisistään. Puhetta riittää myös World of WarCraftista, jota Aaltonen pelasi huipputasolla osana suomalaista Paragon-kiltaa.

Jos podcast-soitin ei näy alla, voit kuunnella lähetyksen tästä. Kaikki #GGWP:n jaksot löytyvät osoitteesta is.fi/ggwp.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt