Hannes Kettunen, 25, jahtaa änärin MM-kultaa Las Vegasista – dramaattinen 6 sekunnin tappio polttelee mielessä yhä

Julkaistu:

HAASTATTELU
Hannes Kettunen pelaa kesäkuussa NHL-pelin maailmanmestaruudesta Las Vegasissa. Vuonna 2013 hän jäi samassa kaupungissa vain muutaman sekunnin päähän jättipotista.
25-vuotias Hannes ”Hansulinho” Kettunen eteni viikonloppuna NHL-pelin maailmanmestaruuskisoihin, jotka järjestetään 18.–19. kesäkuuta Las Vegasissa.

Kettunen lunasti MM-paikan sijoituttuaan toiseksi Tukholmassa pelatussa Euroopan-karsinnassa. Viime vuonna Kettunen jäi karsinnoissa kahden voiton päähän MM-kisoista. Tukholmaan hän lähti pelaamaan tänä vuonna luottavaisin mielin.

– Tuntuu, että olen paljon parempi tänä vuonna. Oli luotto siihen, että oli mahdollisuudet jatkoon, mutta kyllä se vieläkin tuntuu tosi ihmeelliseltä. Ei oikein vielä ole ymmärtänyt, että mitä on tapahtunut, Kettunen kommentoi Ilta-Sanomille.
Karsinnoissa Kettunen voitti Saku ”Sagee95” Björnin sekä SM-hopeamitalisti Paul ”Pleemaker” Arontien. Björn kaatui 2–0-sarjavoitolla, vaikka ensimmäinen peli pelattiin päivällä ja jälkimmäinen vasta parin tunnin päästä suorassa lähetyksessä.

– Se oli vähän hölmösti järjestetty. Syötiin siinä välissä ja istuttiin pari tuntia, että päästään pelaamaan, kertaa Kettunen lauantain kulkua.

Arontien ja Kettusen välieräottelu oli turnauksen odotetuimpia: Molemmat ovat tunnettuja ja menestyneitä pelaajia. Kettunen tiesi ennakkoon pelin sujuvan, jos hän pelaa omaa peliään.

– Hyökkäys oli kuitenkin ihan mintissä [terässä]. Ainoa kysymysmerkki oli puolustus, että miten saan pidettyä hänen [Arontien] hyökkäyksensä kurissa, muistelee Kettunen ottelun lähtökohtia.

Ensimmäisen pelin Kettunen voitti maalivahdin torjuttua ottelun loppuhetkillä useita loistotilanteita. Toinen ottelu meni Arontielle. Ratkaiseva kolmas peli erosi kahdesta aiemmasta merkittävästi, kun Kettunen teki avausmaalin.

– Ekan maalin merkitys on äärettömän suuri. Siitä saa sen rennon fiiliksen ja pääsee vähän dominoivampaan asemaan. Sain sen ekan maalin tehtyä ja alkoi kihelmöidä, että ei vitsi, tapahtuuko tämä oikeasti.

Kettunen varmisti lopulta matkan Las Vegasiin 9–0-murskavoitolla Arontiestä. Kettunen alkoi juhlia jatkopaikkaa jo kesken ottelun, kun maaliero kasvoi.

5–0! Kettunen varmisti matkalipun Las Vegasiin tyylillä:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Finaalissa hallitseva MM- ja SM-kultamitalisti Erik ”EKI” Tammenpää oli Kettusta parempi selvällä 2–0-sarjavoitolla. Tappio ei harmita paljoa Kettusta, vaikka Tammenpää tienasi voitosta 4500 euroa.

– Oli niin hyvä fiilis, ettei sillä finaalilla ollut niin suurta merkitystä. Tärkeintä oli päästä Las Vegasiin. Finaali meni itsellä ihan pelatessa, mutta Eki tuli pelaamaan freshinä ja verenhimoisena. Jos olisin ollut itsekin freshinä, niin olisi ollut ihan eri peli.

Tammenpää varmisti karsintavoitolla suoran paikan MM-välieriin. Kettunen pelaa Las Vegasissa viimeisestä välieräpaikasta Kanadan ja Yhdysvaltojen hopeamitalisteja vastaan.

– Nyt otan hetken iisisti ja nollailen, ettei tule ylikuntoa. Pari viikkoa ennen kisoja alan sparrailla pelaamalla parhaiden pelaajien kanssa vastakkain. Ei sen kummallisemmin.

Kettunen uskoo mahdollisuuksiinsa MM-kisoissa. Ykkösvastustaja on luonnollisesti Tammenpää, jonka Kettunen on voittanut useita kertoja eri turnauksissa.

– Minusta tuntuu, että olen hänen peikkonsa, vaikka se ei tuolla Tukholmassa näkynytkään. Olen yksi niistä, joka voi hänet oikeasti voittaa!MM-kulta olisi unelmien täyttymys – uran pahin muisto on kisakaupungista

Las Vegasissa pelataan tänä vuonna 45 000 euron voittopotista. Rahat Kettunen laittaisi säästöön tulevaa rakenteilla olevaa asuntoa varten. Kettunen avioitui viime vuonna pitkäaikaisen tyttöystävänsä kanssa.

– Vaimo olisi tarkoitus saada mukaan Las Vegasiin. Se on kokemuksena sellainen, jonka kaikki varmasti haluaa kokea. Isukki lähtee ehkä kanssa, myhäilee Kettunen.

Mitä sitten maailmanmestaruus merkitsisi 25-vuotiaalla Kettuselle, joka on voittanut viisi Suomen mestaruutta?

– Unelmien täyttymys. Se on se, mitä on haettu koko ura!

Las Vegasissa Kettunen on pelannut aiemmin vuonna 2013. Silloin Kettunen johti suuren turnauksen välieräottelua viimeisen minuutin alkaessa 5–3-lukemin, mutta vastustaja nousi kuusi sekuntia ennen summeria tasoihin. Kettunen hävisi ottelun jatkoajalla. Mestaruus olisi ollut 63 000 euron arvoinen, kun välieräsijoituksesta sai vain 4500.

– Siellä oli niin dramaattinen loppu, että se kaivelee varmaan vielä seuraavat kymmenen vuotta, kommentoi Kettunen tapahtunutta IS:lle vuonna 2017.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt