Hurja väite Fortniten huipulta: Tähtipelaaja on vasta 11-vuotias – siitä ei hyvä seuraisi

Julkaistu:

ESPORTS
FaZe Clania edustava 13-vuotias Fortnite-pelaaja Patrick eli ”H1ghsky1” on kanteen mukaan todellisuudessa 11-vuotias. Nuorukaisella on hurjat 854 000 Instagram-fania.
Fortnite-tähti Turner ”Tfue” Tenney on haastanut tiiminsä FaZe Clanin oikeuteen, uutisoi The Hollywood Reporter.

Haastekirjelmän mukaan tiimi on rajoittanut Tenneyn bisnesmahdollisuuksia toimiessaan hänen agenttinaan, vienyt jopa 80 prosenttia Tenneyn tuloista ja painostanut uhkapelaamaan.
Kanteessa todetaan myös FaZen tehneen pelaajasopimuksen 11-vuotiaan kanssa. Syytteen mukaan FaZe on painostanut pelaajaa ja hänen perhettään valehtelemaan iästä.

Pelaaja ei mainita nimeltä, mutta kyseessä uskotaan olevan Fortnite-pelaaja Patrick, joka tunnetaan paremmin nimimerkillä H1ghsky1. FaZe kertoi maaliskuussa Patrickin liittyessä tiimiin, että hän olisi 13-vuotias.

Alle 13-vuotiaiden työskentelyä säännellään myös Yhdysvalloissa, joten FaZe voi joutua isoihinkin ongelmiin väitteen pitäessä paikkansa. FaZe ei ole kommentoinut väitettä.

Patrickin vanhemmat ovat myös syyllistyneet rikokseen, mikäli kanteen väittämä pitää paikkansa. Vanhemmat ovat joutuneet allekirjoittamaan poikansa sopimuksen, koska tämä on alaikäinen.
Patrickin ikää on epäilty jo aiemmin: Youtubesta löytyvällä videolla eräs FaZe-pelaaja tokaisee vahingossa, että hän ei voi uskoa Patrickin olevan 11-vuotias.

Videolla Fortnite-lupaus kuittaa lipsautuksen pyytämällä kaveria olemaan hiljaa. Tilanteen aikana Patrick oli vierailemassa FaZen pelitalolla.Patrick on kerännyt hurjan määrän seuraajia liityttyään FaZeen. Tiimiin liityttyään hän keräsi nopeasti 170 000 Instagram-seuraajaa. Tällä hetkellä faneja löytyy kuvapalvelusta huimat 854 000.

Instagram, Twitter ja Twitch vaativat käyttäjiltä vähintään 13 vuoden ikää. Patrick saattaa siis menettää myös sosiaalisen median tunnuksensa ja sadat tuhannet seuraajansa, mikäli hän on todellisuudessa 11-vuotias.

Fortniten MM-karsintojen alaikäraja on 13 vuotta. Neljännen viikon parikarsinnoissa Patrick oli 12:s nimimerkillä ”Kytrex” pelanneen kaverinsa kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt