Fortnite-tähti haastoi joukkueensa oikeuteen – syyttää rahojen viemisestä, viinan juottamisesta ja uhkapeleihin ajamisesta

Julkaistu:

ESPORTS
FaZe Clan on myrskyn keskellä, sillä joukkueen Fortnite-tähti Turner ”Tfue” Tenney on haastanut tiiminsä oikeuteen.
Yhdysvaltalainen Fortnite-tähti Turner ”Tfue” Tenney on haastanut edustamansa FaZe Clan -organisaation oikeuteen, uutisoi The Hollywood Reporter.

Syytteen mukaan FaZe on rajoittanut 21-vuotiaan Tenneyn bisnesmahdollisuuksia rikkoen näin Kalifornian lainsäädäntöjä. Sopimus FaZen kanssa estää Tenneytä tekemästä omia rahakkaita sponsorisopimuksia, sillä tiimi toimii myös hänen agenttinaan.

FaZe on lisäksi pimittänyt Tenneylle sponsorisopimuksista kuuluvia tuloja. Syytteen mukaan sopimukseen on kirjattu, että FaZe saa 80 prosenttia Tenneyn tuloista – kuten Youtuben ja Twitchin mainosrahoista.

Sopimus ei koske palkintorahoja, joita Tenney on voittanut 466 000 euroa.

Kanteen mukaan Tenney on myös pakotettu muuttamaan FaZen pelitaloon tubettajien kanssa, minkä lisäksi häntä on kannustettu juomaan alkoholia alaikäisenä sekä rohkaistu uhkapelaamaan.
Tenney liittyi FaZeen huhtikuussa 2018, minkä jälkeen hän nousi nopeasti yhdeksi Fortniten tunnetuimmista pelaajista ja Twitchin katsotuimmista striimaajista. FaZe toi Tenneylle lyhyessä ajassa hurjan määrän seuraajia heti yhteistyön alettua.

Tenney on koittanut päästä tuloksetta eroon FaZe-sopimuksestaan syyskuusta asti. FaZe on tarjonnut Tenneylle eri sovitteluvaihtoehtoja, mutta osapuolet eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen. Tenneyn uskotaan haastaneen FaZen oikeuteen, jotta hän pääsisi eroon tiimistä, eikä niinkään maksamattomien palkkioiden vuoksi.Tällä hetkellä Tenneyllä on 1,64 miljoonaa Twitter-seuraajaa, 5,6 miljoonaa Instagram-fania sekä 10 miljoonaa Youtube-tilaajaa. Tenneyn Youtube-videoita on katsottu 874 miljoonaa kertaa. Twitchissä Fortnite-huippua seuraa 6 miljoonaa ihmistä ja hänen kanavaansa on katsottu 122 miljoonaa kertaa.
Tenney poisti Twitter- ja Instagram-tiliensä kuvauksista maininnat FaZe Clanista sen jälkeen, kun tapaus nousi esille.

Tiimi kiistää rahojen välistä vetämisen

FaZe Clan on kommentoinut tapausta kaksi kertaa Twitterissä. Ensimmäisessä kommentissa FaZe totesi olevansa pettynyt syytteestä.

Tiimi sanoo, ettei se ole ottanut rahaa Tenneyn turnausvoitoista, sosiaalisen median tuloista tai Twitch- tai Youtube-tulovirroista. Sen sijaan se on perinyt 54 000 euroa yhteistyökuvioista, kun Tenney on samaan aikaan tienannut miljoonia FaZe-pelaajana.

FaZe on myöntänyt, että Tenneyn kanssa tehdyssä sopimuksessa on kohta, jonka mukaan he saavat 80 prosenttia yhteistyökuvioiden tuloista. FaZe kuitenkin sanoo, ettei se ole ottanut osuuksiaan. Nykyisissä sopimuksissa tiimin osuus on korkeintaan 20 prosenttia.FaZe-omistajalta raju avautuminen: ”Tämä oli hänen yrityksensä päästä eroon sopimuksesta”

FaZen 27-vuotias omistaja Ricky ”FaZe Banks” Banks on avautunut Twitter-seuraajilleen useampaan otteeseen Tenneystä ja meneillään olevasta konfliktista.

Banks on todennut tilanteen olevan uskomaton. Hän on loukkaantunut, että Tenney ei ole käsitellyt asiaa suoraan hänen kanssaan.

– En vieläkään usko täysin, että Turner tietää, mitä nämä syytökset tarkoittavat. Uskon hänen tiiminsä panneen hänet toimimaan näin, avautui Banks.Banksin mielestä kyseessä on raha. Hän uskoo Tenneyn kokevan, että hän on oikeutettu miljoonien palkkoihin kaikkien muiden tulojen ohella.

– Hän ei ollut onnellinen ja tämä oli hänen yrityksensä päästä eroon sopimuksesta.Twiittien lisäksi Banks on kuvannut 20-minuuttisen avautumisvideon tilanteesta. Siinä hän kertoo matkasta FaZeen, kaksikon väleistä ja käy läpi nykytilannetta. Videota on katsottu jo yli miljoona kertaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt