Fortnite-tähdet varoittavat MM-pelaajia: ”Jos olet allekirjoittanut sellaisen sopimuksen, hanki lakimies”

Julkaistu:

FORTNITE
Fortniten MM-pelaajat ovat tällä hetkellä kuumaa kamaa tiimien silmissä. Tähtinimet varoittavat pelaajia tekemästä kyseenalaisia sopimuksia.
Fortnite-tähdet Turner ”Tfue” Tenney ja Tyler ”Ninja” Blevins ovat varoittaneet kanssapelaajia tekemästä hätiköityjä päätöksiä tiimien kanssa, uutisoi Dexerto.

Pelin MM-kisat pelataan heinäkuun lopulla New Yorkissa. Palkintorahaa soolo- ja pariturnauksissa yhteensä 26,5 miljoonaa euroa. Sooloturnauksen voittaja saa yksinään 2,6 miljoonaa euroa.

Parhaillaan käynnissä olevissa MM-kisoissa on menestynyt useampi tuntematon nimi, kuten 14-vuotias suomalainen Rasmus ”karhu” Mäkiniemi.
Tenney ja Blevins ovat jakaneet neuvojaan Mäkiniemen kaltaisille nuorille lupauksille, joita MM-karsinnoissa riittää. MM-kisoissa kilpailevat pelaajat ovat haluttuja tiimien kesken.

Tenney kysyi suorassa lähetyksessä 14-vuotiaalta Misfitsiä edustavalta pelikaveriltaan Cody ”Clix” Conrodilta, ottaako joukkue siivun hänen MM-voitoistaan. Conrod myönsi asian olevan näin, mihin Tenney vastasi nuorukaisen tarvitsevan lakimiehen. Tenneyn mielestä tiimit eivät tee tarpeeksi pelaajien eteen, jotta he voisivat vaatia siivua voitoista.

– Voitat v***u kolme miljoonaa dollaria ja he ottavat vaikka 10 %, niin se on 100 000 miljoonasta. Minkä vuoksi, jotta voit kantaa heidän nimeään pelissä, latasi Tenney.

– Jos olet MM-kisoissa tai luulet pääseväsi sinne, niin älä allekirjoita sopimusta, jossa sanotaan heidän ottavan osan turnausvoitoista. Jos olet allekirjoittanut sellaisen sopimuksen, niin hanki lakimies ja hankkiudu sopimuksesta eroon, jatkoi Tenney.

Tenneyn ja Blevinsin kommentit:Blevins ei ole täysin samoilla linjoilla Tenneyn kanssa. Blevinsin mukaan tiimeissä on myös hyviä puolia, kunhan pelaaja tietää oman arvonsa ja mitä hän saa. Organisaatiot tarjoavat erityisesti näkyvyyttä ja verkostoitumismahdollisuuksia.

– Kaikki organisaatiot ovat erilaisia, kaikki ottavat eri prosentteja ja tekevät asioita eri tavalla. Kun olet tuntemattomampi, organisaatiosta on käytännössä aina etua sinulle, kertoi Blevins katsojilleen.
Blevins kertoi myös nähneensä sopimuksia, joissa tiimit ottavat tietyn prosenttimäärän pelaajien Twitch- ja Youtube-tuloista, mutta maksavat suurempaa palkkaa. Tällaiset sopimukset ovat usein monivuotisia, jolloin pelaajan suosion kasvu näkyy vahvemmin tiimin tulovirrassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt