NBA-mestarin pelitiimi joutui keskelle myrskyä – yhtiökumppani uhkailee elämän tuhoamisella

Julkaistu:

ESPORTS
LA Lakersissa kolme NBA-mestaruutta voittanut Rick Fox haluaa rasistisen ja uhkailevan osakkaan ulos perustamastaan pelitiimistä.
Echo Fox -pelijoukkueen perustaja ja kolminkertainen NBA-mestari Rick Fox, 49, on kommentoinut pelitiimiään koskevaa kohua.

Ilta-Sanomat uutisoi toukokuun alussa, että tiimin osakas Amit Raizada olisi solvannut Foxia rasistisesti ja uhkaillut hänen perhettään. Fox kertoi tuolloin, että hän on päättänyt jättää tiimin, mikäli Raizada ei lähde tiimistä.
Dexerto on saanut käsiinsä tapausta koskevat sähköpostit tammikuulta. Silloin Fox kertoi haluavansa lähteä tiimistä, jotta hän voi työskennellä muiden projektien parissa tiimin toiminnassa mukana olleen Jace Hallin kanssa.

Raizada olisi halunnut, että Fox jää tiimiin brändilähettilääksi. Sähköpostiketjun viimeisessä viestissä Raizada kirjoitti suorasanaisesti, että sopimusta ei synny, jos Fox välttelee velvollisuuksiaan. Viesti on lähetetty muun muassa Foxin asianajajalle.

– Jos Rick ei hoida velvollisuuksiaan, käytän loppuelämäni hänen ja hänen perheensä elämän tuhoamiseen kaikin mahdollisin tavoin, Raizada kirjoitti viestissä.

Fox on kommentoinut TMZ:lle olevansa valmis jatkamaan organisaatiossa, jos Raizada ei liity enää mitenkään tiimiin. Raizada on käyttänyt viestintäänsä ainoastaan pr-toimistoa, joka on kiistänyt asiakkaansa sanoneen mitään rasistista tai uhkaillut Foxia.

Pr-toimiston lausunnon mukaan Raizada ja Fox ovat olleet pitkäaikaisia ystävyksiä jo 20 vuotta. Fox on kuitenkin asiasta selkeästi eri mieltä Dexertolle lähettämässään kommentissa.

Fox kertoi Dexertolle tutustuneensa Raizadaan 20 vuotta sitten, mutta olleensa seuraavan kerran yhteydessä tähän vuonna 2015. Tällöin Fox auttoi Raizadaa muuttamaan Los Angelesiin, jolloin puheeksi tulivat myös yhteiset bisneskuviot.

– Minulla ei ole kiinnostusta olla mukana missään bisneksessä, jossa Raizada on mukana jollain tavalla. Jos hän ei olisi mukana Echo Foxissa, minulla ei olisi ongelmia jatkaa organisaatiossa nykyisten tai uusien kumppanien kanssa, Fox kommentoi Dexertolle.

Echo Fox on kommentoinut tapausta viimeksi torstaina 17. toukokuuta. Tiimi ilmoitti tekevänsä kaikkensa, jotta Raizadasta päästäisiin eroon.