Faneja jurppii: Kaikkia Telia Esports Seriesin otteluita ei pysty seuraamaan suorana

Julkaistu:

ESPORTS
Telia Esports Seriesin tuottajan Juha Lahden mukaan kaikki ottelut tullaan tulevaisuudessa näyttämään suorana.
Kotimainen Telia Esports Series -kilpasarja alkoi huhtikuun lopulla Counter-Strike- ja Arena of Valor -liigoilla.

CS-liigan otteluita on voinut seurata suomeksi Mtv-palvelusta tiistaisin ja perjantaisin, mutta viikon kohokohta on ollut perjantai-iltaisin Subilta suorana näytetty viikon tähtiottelu.

Monet katsojat ovat kuitenkin närkästyneet Telialle, sillä kaikkia otteluita ei ole voinut seurata suorana. Tällä viikolla Suomen ykkösnimen ENCEn ja haastajajoukkueen VETO Esportsin ottelua ei esimerkiksi maanantaina pystynyt seuraamaan millään tavalla.
Telia Esports Seriesin tuottaja Juha Lahti kertoo Ilta-Sanomille, että kaikkia otteluita ei pystytä näyttämään kustannussyistä.

– Meille oli tärkeää, että tv:stä tulevat ottelut ovat tuotantoarvoltaan mahdollisimman korkealla ja siten tavoittaisimme uutta yleisöä e-urheilulle, kertoo Lahti puhelimitse.

– Tulevaisuudessa tulemme näyttämään kaikki pelit. Se [Mtv-palvelun] taso on se, millä tavalla tehdään tulevaisuudessa.Lahti kertoo Telian saaneen jonkin verran palautetta siitä, ettei kaikkia otteluita ei ole voinut seurata. Erityisesti palautetta on tullut ENCEn otteluista, joista ei ole ollut lähetystä.

– Esportsissa on aina vähän ollut se tapa, että kaikki pelit näytetään. Isoa sarjaa kun vedetään nopeasti kasaa, niin siinä joutuu vähän vetämään mutkia suoriksi. Haluttiin näyttää osa peleistä tosi hyvin, ja olen siihen tosi tyytyväinen.


Telia Esports Series on ensimmäinen sarja laatuaan Suomessa: Tv-ottelut tuotetaan Pasilasta, jossa myös joukkueet ovat paikan päällä. Lahti on ollut tyytyväinen tv-tuotantoon, vaikka parannettavaa on aina.

– Tavoite on ollut saada joukkueita ja tyyppejä esille, niin siihen olen ollut tosi tyytyväinen. Ei tämmöistä ole tehty täällä tällaisella mittakaavalla. Mielestäni meidän porukka on tehnyt hyvää työtä kokonaisuuden rakentamisessa.

Sarja päättyy Helsingin Savoy-teatterissa perjantaina 7. kesäkuuta pelattavaan finaaliin. Savoyhin odotetaan noin 500 katsojaa. Tapahtumaan ei myydä lippuja, mutta Telia jakaa 150 avec-lippupakettia faneille.

– Halutaan tehdä Helsinkiin hyvä CS-finaali, jota on kiva tulla katsomaan ja se näyttää hienolta tv:ssä.

Runkosarjan voittaja saa suoran paikan finaaliin, ja sijojen 2.–4. joukkueet kilpailevat keskenään toisesta finaalipaikasta. Runkosarjaa on pelaamatta vain muutama kierros.

Runkosarjaa johtaa ENCE, joka on pelannut jo kaikki ottelunsa. ENCE voitti kuusi ottelua ja hävisi SJ Gamingille, joka on voittanut tähän mennessä kaikki viisi pelaamaansa ottelua. Lahti pitää ENCEä ja SJ Gamingia sarjan finaalisuosikkeina.

– He kohtasivat ensimmäisessä pelissä, silloin SJ voitti jatkoajalla, joten jos he nyt kohtaavat sitten taas finaalissa, niin olisihan se hyvä tarina Suomen CS-skenelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt