Huipputiimille tulossa karu loppu – taustalla satojen miljoonien kaupat

Julkaistu:

ESPORTS
Huhut OpTic Gaming -pelijoukkueen tulevaisuuden kohtalosta kiihtyvät.
Amerikkalainen OpTic Gaming -pelijoukkue on yksi esportsin tunnetuimmista nimistä. Call of Dutyn kautta maailmanlaajuisesti tunnetuksi nousseen OpTicin matka on kuitenkin vaarassa päättyä.

Esports Insider ja ESPN uutisoivat, että OpTicin takana olevan taustayhtiön Infinite Esports & Entertainmentin omistava Texas Esports haluaa myydä koko Infiniten toiminnan. Infinite operoi OpTic Gamingin lisäksi Overwatch Leaguessassa (OWL) kilpailevaa Houston Outlaws -joukkuetta.

Texas Esports on asettanut Infiniten hinnaksi 150 miljoonaa dollaria (134 miljoonaa euroa). Näillä näkymin kaupat ovat syntymässä kuitenkin huomattavasti pienemmällä summalla. Huhujen mukaan Texas haluaa tehdä kaupat Infinitestä vielä toukokuun aikana.

Uuden omistajan uskotaan olevan olevan Immortals Gaming Club, joka omistaa muun muassa Counter-Strike-joukkue MIBRin, OWL:ssä kilpailevan Los Angeles Valiantin sekä brasilialaisen pelipalvelun Gamers Clubin. Immortals sai hiljattain uuden 26,5 miljoonan euron rahoituksen.

Mikäli Immortals ostaa Infiniten, se omistaa jatkossa OpTic Gamingin joukkueet ja myös liigapaikat. Kaupan seurauksena Immortals saisi paikan League of Legendsin -ammattilaissarjaan, johon tiimiä ei hyväksytty loppuvuodesta 2017.

Kauppa ei ole ongelmaton, vaikka sopimus syntyisikin. Kahden OWL- tai CS-joukkueen omistaminen on kiellettyä, joten Immortals joutuisi myymään Houston Outlawsin sekä OpTicin CS-kokoonpanon.
Vaikka OpTic on menestynyt useissa eri peleissä, sen suosion perusta on aina ollut Call of Duty. OpTic on CODin tunnetuin nimi ykköskilpailija FaZe Clanin ohella.

Suosittu räiskintäpelisarja on tulevaisuudessa siirtymässä OWL:n tavoin franchising-liigamalliin. Huhujen mukaan liigaan hyväksyttävät joukkueet joutuivat perustamaan uuden tiimibrändin. Näin tapahtui OWL:ssa vuonna 2017, kun pelipaikan omistanut EnVyUs rakensi liigajoukkueelleen Dallas Fuel -brändin.
LoL-liigassa kilpaileva joukkue pelaisi jatkossa mitä todennäköisemmin Immortalsina, jolloin OpTicin nimi katoaisi kokonaan.

Myyntipäätös koitumassa tiimin kohtaloksi

OpTicin ”isänä” tunnettu Hector ”H3CZ” Rodriguez myi osake-enemmistönsä vuonna 2017, minkä jälkeen OpTicin toiminta on notkahtanut uusien omistajien alaisuudessa. Fanien mielestä myyntipäätös oli suuri virhe, joka kostautuu nyt OpTicin kuolemalla.

Upcomerin mukaan Rodriguezin välit Infiniten johtajien kanssa ovat huonot. Redditissä sisäpiiriläinen kertoo Rodriguezin tehneen OpTicista paremman tarjouksen kuin Immortals, mutta huonojen välien takia Infiniten johtoportaan henkilöt eivät halua Rodriguezin voittavan.


Call of Duty -aiheisilla videoilla tunnetuksi noussut OpTic on perustettu vuonna 2006. Tiimi alkoi menestyä turnauksissa kunnolla vuonna 2010.

OpTic on tunnettu siitä, että sen pelaajista ja sisällöntuottajista on tullut huippusuosittuja. Tiimillä itsellään on 1,4 miljoonaa fania Youtubessa, 676 000 seuraajaa Instagramissa, 213 000 tykkääjää Facebookissa ja 3,3 miljoonaa seuraajaa Twitterissä.

Tiimin slogan on yksi esportsin tunnetuimmista: #GreenWall (vihreä seinä). Redditissä tiimin fanit ovat jo jättäneet hyvästejä viime päivien ajan OpTic-brändille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt