OW-liigan johtotähdelle ensimmäinen tappio 10 kuukauteen – nettitrolli iski kovimman katsojapiikin aikana

Julkaistu:

ESPORTS
Overwatch Leaguen finaalilähetyksessä näytetty twiitti herätti keskustelua, kun kuvassa poseerasi sarjamurhaajapariskunta.
Overwatch League -liigan toinen jakso päättyi sunnuntaina Los Angelesissa. Mestaruuden ja 178 000 euroa vei San Francisco Shock, joka kukisti jaksofinaalissa liigan ykkösjoukkueen Vancouver Titansin 4–2-tuloksella.

Finaali oli toinen peräkkäinen Shockin ja Titansin välillä. Maaliskuun lopulla pelatussa ensimmäisessä kausifinaalissa Titans oli parempi 4–3-tuloksella.

Ennen sunnuntain tappiollista finaalia Titans oli voittanut kaikki 19 pelaamaansa liigaottelua. Aiemmin RunAway-nimellä kilpailleelle korealaisjoukkueelle tappio oli ensimmäinen 294 päivään – tiimi oli hävinnyt edellisen 22.7.2018.Suomalaispelaajien joukkueista toisella jaksolla parhaiten pärjäsivät Timo ”Taimou” Kettusen edustama Dallas Fuel ja Riku ”Ripa” Toivanen, Jonas ”Shaz” Suovaara ja Benjamin ”BigGoose” Isohannin edustama LA Gladiators. Fuel hävisi välierissä Titansille, Gladiatorsin pelien päättyessä puolivälieriin NYXLille.

Kahden liigajakson jälkeen Titans johtaa sarjaa 14–0-tuloksella. Perässä tulevat NYXL (12–2), Shock (11–3) sekä London Spitfire, Gladiators ja Fuel, jotka ovat voittaneet 9 ottelua. Liigan kolmas ja neljäs jakso pelataan 6.6.–7.7. ja 25.7.–28.8.

Twiitistä syntyi kohu: Sarjamurhaajat päätyivät suoraan lähetykseen

Äitienpäivänä pelatussa jaksofinaalissa tuotantoa huijattiin ikävällä tavalla, kun sarjamurhaajien Fred Westin ja Rosemary Westin yhteiskuva pamahti ruutuun kesken suoran lähetyksen. Asiasta uutisoivat muun muassa Dexerto ja DOT Esports.

Äitienpäivän kunniaksi lähetyksessä näytettiin katsojien twiittejä ja kuvia liittyen juhlapäivään. Eräs katsoja päätti trollata tuotantoa ja väitti twiittissään – jossa oli yhteiskuva Westeistä – että siinä olisi hänen edesmennyt äitinsä.Tapahtumahetkellä suoraa Twitch-lähetystä katsoi 200 000 katsojaa. Harva katsoja tuskin tunnisti sarjamurhaajapariskuntaa, mutta asiasta syntyi nopeasti keskustelua Twitterissä ja Redditissä.

Westit saivat vuonna 1994 syytteet kymmenestä murhasta. Fred tappoi itsensä ennen oikeudenkäyntiä, kun taas Rosemary sai elinkautisen tuomion.

Overwatch League ei ole kommentoinut tapausta. Huhtikuun alkupuolella liigalähetyksessä nähdystä käsimerkistä syntyi kohu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt