ENCE nousi HLTV:n maailmanlistan kolmanneksi – ykkösnimi Astralis ollut kärjessä jo 55 viikkoa - Esports - Ilta-Sanomat

ENCE nousi maailmanlistan kolmanneksi – ykkösnimi ollut kärjessä jo 55 viikkoa

ENCE on vakiinnuttanut paikkansa maailmanlistan kärkinimien joukossa.

Julkaistu: 14.5.2019 14:30

ENCE nousi viikonloppuna Madridista napatulla turnausvoitolla Counter-Striken maailmanlistan kolmanneksi.

Counter-Strike-sivusto HLTV:n ylläpitämä maailmanlista päivitettiin maanantai-iltana. Suomalainen ENCE-joukkue nousi listalla kolmanneksi.

ENCE kisasi viikonloppuna Madridissa pelatussa BLAST Pro Series -turnauksessa, jossa joukkue juhli voittoa. ENCE kaatoi finaalissa maailman ykkösjoukkueen Astraliksen 2–0-tuloksella.

Mestaruudesta saadut pisteet nostivat ENCEn HLTV:n maailmanlistan kolmanneksi. Madridiin lähdettäessä sijoitus oli viides. Suomalaisten taakse putosivat Madridissa epäonnistunut Natus Vincere sekä FaZe Clan, joka menetti pisteitä vaihdettuaan Dauren ”AdreN” Kystaubayevin tilalle Filip ”NEO” Kubskin.

ENCE on ollut jo kerran aiemmin maailmanlistan kolmantena: Maaliskuinen Major-hopea nosti tiimin kärkisijoille. Maaliskuussa ero kärkeen oli huimat 537 pistettä, mutta nyt välimatka ykkössijaan on 384 pistettä.

Listan kärjessä jatkaa edelleen Astralis, joka on pitänyt kärkipaikkaa hallussaan nyt 55 viikkoa. Tanskalaisten pistemäärä on tällä hetkellä 975, kun maksimi on 1000.

Tanskalaisten ja ENCEn välissä on amerikkalaisjoukkue Team Liquid, jolla on kasassa 755 pistettä. Maaliskuun lopulla Liquid oli vielä 523 pistettä Astraliksesta, mutta nyt ero on enää 220 pistettä.

ENCEn takana ovat Natus Vincere (-1 listasija), Fnatic (+1), Ninjas in Pyjamas (+3), FaZe Clan (-3), MIBR (-1), NRG (-1) ja Renegades (-). Neljäntenä oleva Na`Vi on 63 pistettä ENCEstä.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

ENCEn seuraava turnaus on cs_summit 4, joka järjestetään Los Angelesissa 23.–26. toukokuuta. Turnaukseen osallistuu suomalaisjoukkueen lisäksi Team Liquid, NRG Esports, Renegades, Team Vitality sekä Ghost Gaming.

ENCEssä pelaavat Aleksi ”allu” Jalli, Aleksi ”Aleksib” Virolainen, Jere ”sergej” Salo, Sami ”xseveN” Laasanen sekä Jani ”Aerial” Jussila. Tiimiä valmentaa Slaava ”Twista” Räsänen.

Aleksi ”allu” Jalli on ENCEn kokenein pelaaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?