Rasmus, 14, eteni Fortniten 26,5 miljoonan euron MM-kisoihin – ”Aloimme kaikkia hyppiä ja huutaa” - Esports - Ilta-Sanomat

Rasmus, 14, eteni Fortniten 26,5 miljoonan euron MM-kisoihin – ”Aloimme kaikkia hyppiä ja huutaa”

Rasmus Mäkiniemi joutui heti onnistuneen karsinnan jälkeen selostajien grillattavaksi. Kuvakaappaus World Cup -lähetyksestä.

Julkaistu: 14.5.2019 11:40

14-vuotias Rasmus ”karhu” Mäkiniemi pelaa heinäkuun lopulla Fortnite-pelin maailmanmestaruudesta ja 2,6 miljoonan euron pääpalkinnosta New Yorkissa.

Fortniten massiiviset 26,5 miljoonan euron MM-kisat huipentuvat New Yorkiin 26.–28. heinäkuuta. Yksi sooloturnauksen sadasta pelaajasta on 14-vuotias Rasmus ”karhu” Mäkiniemi.

DooM Clan -joukkuetta edustava Mäkiniemi eteni jatkoon karsintojen kolmannelta viikolta. Hän sijoittui oman alueensa karsinnoissa toiseksi.

Euroopan-karsintojen sijaan Mäkiniemi pelaa Pohjois-Amerikan länsidivisioonan karsinnoissa, sillä hän asuu Seattlessa, Yhdysvalloissa. Mäkiniemen perhe muutti Yhdysvaltoihin vuonna 2016.

MM-paikan varmistuttua Mäkiniemeä haastateltiin suorassa lähetyksessä. Haastattelussa 14-vuotias kertoi olleensa sanaton jatkopaikan varmistuttua.

– En pystynyt ajattelemaan kunnolla, se oli ihan hullua. Juoksin alakertaan ja huusin vanhemmille "pääsin MM-kisoihin". Sitten aloimme kaikki hyppiä ja huutamaan, se oli hullua, kuvaili Mäkiniemi tunnelmia suorassa lähetyksessä.

Mäkiniemi on yksi kisojen nuorimmista osallistujista: Hän täyttää 15 vuotta kesäkuussa. Suomalaispelaajista paikkansa New Yorkiin on lisäksi varmistanut Helsinki REDS -joukkueen Lassi ”BELAEU” Kallio, 21, joka taas on yksi vanhimmista osallistujista 21-vuotiaana.

Fortniten MM-kisojen yksilöturnauksen voittaja tienaa 2,6 miljoonaa euroa. New Yorkissa pelataan lisäksi parimestaruudesta, mutta siihen Mäkiniemi ei ole ainakaan vielä lunastanut paikkaa pelikaverinsa kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?