Timothyä, 26, ammuttiin neljästi viime elokuun joukkoammuskelussa – nyt hän elää unelmaansa NBA-seuran kilpapelaajana

Julkaistu:

ESPORTS
26-vuotias Timothy Anselimo loukkaantui vakavasti viime elokuussa Floridassa tapahtuneessa joukkoammuskelussa. Nyt hän edustaa NBA-seuraa Cleveland Cavaliersiä esports-liigassa.
Viime vuoden elokuussa Floridan Jacksonvillessa mies aloitti ampumisen pelitapahtumassa, jossa kilpailtiin amerikkalaisen jalkapallon Madden NFL -pelissä. Joukkoammuskelussa kuoli kolme ja haavoittui 11.

Yksi haavoittuneista oli Timothy ”oLARRY” Anselimo, 26, joka on nyt muistellut tapahtunutta ESPN:lle.
Anselimo on NBA 2K -koripallopelin ammattilaispelaaja. Ammuskelussa Anselimo sai neljä osumaa: yhden oikealle puolelle rintakehää, yhden vasemmalle puolelle lantiota ja kaksi oikeaan käteen.

– Äiti, tuskin pelaan enää koskaan, totesi Anselimo äidilleen herättyään sairaalasta.

Tapahtuman jälkeen Anselimo sai tukea muun muassa Entourage-tv-sarjan tähdeltä ja Knicks Gaming -joukkueen konsultilta Jerry Ferraralta. Facetime-videopuhelulla tukensa antoi rap-tähti Pusha T, joka on yksi Anselimon suosikeista.

Sportscenterin englanninkielinen lyhytdokumentti Anselimosta (ei suositella herkille katsojille):Anselimo toteutti peliunelmansa huhtikuussa 2018, kun hän vaihtoi automyyjästä täysipäiväiseksi ammattilaiseksi. NBA 2K -liigan taustalla on oikea NBA-sarja sekä NBA-seurat.

New Yorkissa pelattavaa liigaa varten Anselimo joutui muuttamaan Floridasta. Aiemmin automyyjänä työskennelleen Anselimon minimipalkka liigassa oli 32 000 dollaria eli noin 28 500 euroa puolelta vuodelta.

12-vuotiaasta asti pelisarjaa pelanneen Anselimon peliura oli päättyä ammuskeluun. Vain muutama päivä sairaalasta päästyään hänen edustamansa Bucks Gaming -joukkue ilmoitti, ettei Anselimon sopimusta jatketa.

Liigan joukkuemäärää nostettiin, minkä seurauksena NBA-joukkueet joutuivat luopumaan osasta pelaajiaan. Anselimo oli yksi vapautetuista pelaajista. Ajoitus oli kamala, sillä seuraava tilaisuus nousta liigaan oli jo muuta.

Ikävän puhelun seurauksena Anselimo ei tiennyt miten hänen uransa kävisi. Hän joutui vaihtamaan pelityyliään radikaalisti vammojen vuoksi.
Pelin uusin versio julkaistiin 7. syyskuuta, jolloin Anselimo aloitti rankan harjoittelujakson. Parin viikon harjoittelun jälkeen Anselimo sai merkittävän puhelun. Cavs Legion -joukkueen manageri Anthony Muraco soitti Anselimolle kysyäkseen, että mitä hän ajattelee muuttamisesta Clevelandiin.

Anselimo vastasi olevansa valmis muuttamaan vaikka heti. Clevelandiin hän muutti maaliskuussa 2019 valmistautuakseen tulevaa NBA 2K -kautta varten.

Paluu pelikentille uuden pelityylin kanssa on ollut onnistunut: Anselimo on ollut tähän mennessä yksi Cavs Legionin avainpelaajista. Cavs Legionin taustalla vuoden 2016 NBA-mestaruusjoukkue Cleveland Cavaliers.

Toistuvasti painajaisia, kovat äänet saavat olon epämukavaksi

Ampuminen on vaikuttanut fyysisten vammojen lisäksi myös henkisesti. Anselimo ei pysty nukkumaan kunnolla ja hän näkee usein painajaisia. Ravintolassa hän istuu aina mahdollisimman lähelle uloskäyntejä.

Kovat äänet, kuten ilotulitteet tai äänekkäämmät autot, tekevät olon epämukavaksi. Ampumisen jälkeen Anselimo on halunnut pitää myös parempaa huolta itsestään: kahdeksan kuukauden aikana hän on laihduttanut 27 kiloa.

Anselimo ei halua tulla muistelluksi uhrina. Jacksonville muutti häntä, mutta hän on päättänyt nauttia elämästään kaikin mahdollisin tavoin.

– Monet ihmiset sanoisivat, että olen inspiroiva. En vain antanut tämän [taistelun] voittaa minua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt