CS-kalenteriin iso muutos: Näin Major-turnaukset pelataan vuosina 2020–2021 - Esports - Ilta-Sanomat

CS-kalenteriin iso muutos: Näin Major-turnaukset pelataan vuosina 2020–2021

Major on Counter-Striken suurin ja arvostetuin turnaus. Suomalainen ENCE-joukkue sijoittui toiseksi alkuvuonna pelatussa turnauksessa. Kuva Assembly-tapahtumasta.

Julkaistu: 7.5.2019 20:05

Counter-Striken ykkösturnauksen Majorin vuosien 2020–2021 päivämäärät on paljastettu. Ilmoituksen perusteella turnaukset pelataan entistä nopeammin.

Counter-Striken ykkösturnaus on kahdesti vuodessa järjestettävä Major-turnaus, jota tukee suoraan pelijulkaisija Valve. HLTV.org uutisoi, että Valve etsii nyt järjestäjiä vuosien 2020–2021 Majoreille.

Vuoden 2020 Major-turnaukset pelataan 11.–24. toukokuuta ja 2.–15. marraskuuta. Vuotta myöhemmin päivät ovat lähes samat: 10.–23.5. ja 1.–14.11. Viimeisimmät Majorit ovat kestäneet noin kolme viikkoa, joten jatkossa turnaukset näyttävät vievän vähemmän aikaa turnauskalenterilta.

Päivämäärien julkaisu hyvissä ajoin on suuri helpotus useille turnausjärjestäjille, jotka voivat nyt suunnitella omia kisojaan kaikessa rauhassa. Aiemmin Valve on julkistanut Majorit alle vuoden varoitusajalla, jolloin monen turnausjärjestäjän suunnitelmat ovat menneet uusiksi.

Sähköpostissa Valve muistuttaa hakijoita, että heidän tulisi hakemuksessaan pyrkiä huomioimaan pääosa CS:n katsojista. Valven mukaan Keski-Euroopan iltayhdeksän –Suomen aikaa kello 22 – on paras katseluaika.

Viisumiongelmien välttämiseksi Majoria edeltävät Minor-turnaukset tulisi järjestää jatkossakin samassa maassa itse päätapahtuman kanssa. Kyseinen käytäntö on ollut voimassa jo muutaman Majorin ajan.

Edellinen Major-turnaus, IEM: Katowice 2019, pelattiin helmi–maaliskuussa Puolassa, jossa suomalainen ENCE-joukkue sijoittui uskomattoman tuhkimotarinan päätteeksi toiseksi.

Järjestyksessään 15:s Major-turnaus pelataan Berliinissä 20.8.–8.9., kun StarLadder järjestää turnauksen ensimmäistä kertaa. ENCE on varmistanut paikkansa suoraan Berliinin kisojen toiseen vaiheeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?