Telian CS-liiga alkoi telkkarissa yllätyksellä: Suomen paras CS-joukkue suli jatkoajalla!

Julkaistu:

ESPORTS
Telia Esports Series -liigan ensimmäisessä suorassa tv-lähetyksessä Suomen ykkösnimi ENCE koki jatkoaikatappion.
Telian odotettu esports-sarja alkoi perjantaina, kun Counter-Strike-liigan avausottelu valtasi Subin illan. Suorassa lähetyksessä kohtasivat Suomen ykkösjoukkue ENCE sekä liigan toiseksi kovimmaksi tiimiksi nimetty SJ Gaming.

De_trainissa pelattu ottelu alkoi ENCEn hallinnassa, kun joukkue voitti terroristeina kymmenen kierrosta. ENCE siirtyi toisen osion alussa nopeasti 13–7- ja 14–9-johtoon, mutta SJ ei luovuttanut.
SJ löi uuden vaihteen silmään 9–14-tappioasemassa. Kierros kierrokselta ero kaventui, kunnes SJ siirtyi johtoon. Viimeinen kierros meni kuitenkin ENCElle, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla SJ oli selvästi parempi, kun ENCE kaatui 19–16-lukemin. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin SJ Gamingin 17-vuotias Elias ”Jamppi” Olkkonen, joka joka naputti tilastot 30–5–24 (tapot, avustukset, kuolemat).
– Telia liigan avausottelusta tappio, hyvää peliä SJ:n poppoolta. Hööga päälle ja takas servulle, twiittasi ENCEn Aleksi ”Aleksib” Virolainen ottelun jälkeen.

Tv-lähetys jakoi mielipiteet

Telia Esports Seriesin otteluita pystyy seuramaan suomeksi Mtv-palvelusta tai perjantai-iltaisin Subilta. Twitchistä perjantain ottelua pystyi seuraamaan englanniksi huonommalla tuotannolla.

Lähes kaikki esports-turnaukset lähetetään Twitchin tai Youtuben kautta, joten tilanne oli poikkeuksellinen. Suomessa ei ole aiemmin näytetty esportsia suorana kaupallisella kanavalla.

Lähetyksestä puhuttiin runsaasti Twitterissä. Mainoskatkot ja mainokset olivat illan puhutuimpia aiheita.

Tuotannosta ja studiosta riitti myös keskustelua. Osa piti tuotantoa hyvänä, mutta joidenkin mielestä lähetys oli tylsä. Studioisännäksi palkattu Jaakko Parkkali sai illan aikana niin ruusuja kuin risuja.


Telia Esports Seriesin ensimmäisellä kaudella pelataan CS:n lisäksi mobiililla taisteluareenapeli Arena of Valoria, jossa on mukana niin ikään kahdeksan joukkuetta. Lauantain molemmissa otteluissa pelasi SJM, joka kohtasi SpaceBoysin ja YMCA eSportsin.

Avausottelussa YMCA voitti SJM:n 2–0-tuloksella, mutta seuraavassa pelissä SJM kaatoi SpaceBoysin suoraan kahdessa pelissä. Arena of Valorin liigapelit selostetaan suomeksi Twitchiin.
CS-liiga jatkuu tiistaina kolmella ottelulla. Cosa Nostra ottaa mittaa Helsinki REDSistä sekä Menacesta. Ajuri puolestaan kohtaa Veto Esportsin. Seuraavassa tv-ottelussa kohtaavat perjantaina 3. toukokuuta Helsinki REDS ja ajuri.

Runkosarjassa kaikki joukkueet – ENCE, SJ Gaming, Helsinki REDS, ajuri, KOVA Esports, VETO Esports, Cosa Nostra, MenaceGG – kohtaavat toisensa kerran. Runkosarjan voittaja jatkaa suoraan finaalitapahtumaan, kun taas 2.–4. sijalle yltävät kisaavat toisesta finaalipaikasta keskenään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt