Telian CS-liiga alkaa telkkarissa ENCEn huippuottelulla – ”Olemme valmiita vähän tinkimään yöunistamme”

Julkaistu:

ESPORTS
Telia Esports Seriesin CS-liigan otteluita voi seurata perjantai-iltaisin suorana Subilta. Avausottelussa kohtaavat illalla ENCE ja SJ Gaming.
Telian helmikuussa esittelemä Telia Esports Series -liiga alkaa tänään perjantaina 26. huhtikuuta. Sarjassa pelataan ensimmäisellä kaudella räiskintäpeli Counter-Strikea sekä mobiilipeli Arena of Valoria.

40 000 euron CS-liigassa kilpailevat ENCE, SJ Gaming, Helsinki REDS, KOVA Esports, ajuri, MenaceGG, Cosa Nostra ja Vissy. Kausi alkaa todellisella huippuottelulla, kun sarjan ykkösnimet ENCE ja SJ Gaming kohtaavat.

Joka viikon perjantaina pelataan yksi ottelu Pasilaan rakennetulta studiolta, josta myös suorat lähetykset tehdään. Kello 21 alkaa ottelua voi seurana suorana Mtv-palvelusta tai Subilta. Toistaiseksi neljän tv-ottelun joukkueet ovat tiedossa.

Vahvistetut tv-ottelut (perjantaisin kello 21):
  • 26.4. | ENCE – SJ Gaming
  • 3.5. | ajuri – Helsinki REDS
  • 10.5. | MenaceGG – KOVA
  • 17.5. | Cosa Nostra – Vissy

Otteluita selostavat Teemu Hiilinen, Juha Kurppa ja Tomi Rinne. Studioisäntänä toimii tubettaja Jaakko Parkkali. Toinen tubetähti Eetu ”eeddspeaks” Pesonen puolestaan on ollut mukana tekemässä joukkueita ja pelaajia esitteleviä inserttejä.

Runkosarjassa joukkueet kohtaavat toisensa kerran. Runkosarjan voittaja saa suoran paikan finaaliin, kun 2–4. sijoille yltäneet taistelevat toisesta finaalipaikasta.

Telia Esports Seriesin CS-liigan ensimmäinen päättyy 7. kesäkuuta pelattavaan finaalitapahtumaan, jonka tarkempia tietoja ei ole vielä vahvistettu.

Tuottaja lupaa urheiluviihdettä – ”pitää varautua erilaiseen yleisöön”

Ilta-Sanomat otti yhteyttä sarjan tuottajaan Juha Lahteen, joka kertoo viime kuukausien olleen todella kiireisiä tuotannon osalta.

– Vielä on asioita kesken, mutta toivottavasti hommat saadaan valmiiksi ennen suoraa lähetystä.

Lahti totesi helmikuussa Assembly-tapahtuman yhteydessä, että CS:n seuraaminen on yhä paikoitellen liian vaikeaa ummikoille. Nyt alkavaan sarjaan Lahti on päässyt vaikuttamaan alusta asti.

– Kun e-urheilua tekee televisioon, niin pitää varautua erilaiseen yleisöön kuin nettilähetyksissä. Nyt meillä on enemmän aikaa kokeilla erilaisia lähestymistapoja pelin kuvaamiseen. Yritämme löytää keskitien, jonka hyväksyvät uudet ja kokeneet katsojat.
Monet ovat miettineet miten mainoskatkot vaikuttavan pelin kulkuun. Lahti kertoo mainoskatkojen toimivan kuten muissakin urheilulajeissa.

– Jos erät venyvät, niin voimme joutua laittamaan pelin tauolle katkon ajaksi. Samaan tyyliin kuin esimerkiksi jääkiekossa.

Lahden mukaan tiimien tuominen studiolle pelaamaan suoraan lähetykseen aiheuttaa logistisia paineita. Myös esportsin saaminen tv-lähetykseen on teknisesti haastavaa.

– Haluamme kuitenkin vahvistaa kotimaista esportsia, joten olemme valmiita vähän tinkimään yöunistamme.

Lopuksi vielä Lahti antaa kolme syytä katsoa lähetystä: kaksi kovaa kotimaista joukkuetta kohtaavat livenä studiossa, CS on hyvää urheiluviihdettä ja katsoja voi löytää uuden harrastuksen.

Mikä on pahinta mitä voi tapahtua perjantai-iltana juuri ennen lähetyksen alkua?

– Niitä asioita on niin monta, että en viitsi edes eritellä.

Telia Esports Series Mtv-palvelussa ja Subilla perjantaina 26. huhtikuuta kello 21.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt