Käry kävi: 1221 Fortnite-huijaria jäi kiinni MM-karsinnoissa

Julkaistu:

FORTNITE
Fortniten MM-karsintojen ensimmäisellä viikolla huijanneista pelaajista 206 oli yltänyt palkintosijoille.
Fortnite-pelin kaikille avoimet MM-karsinnat alkoivat kaksi viikkoa sitten. Ensimmäisellä viikolla pelattiin yksin, viime viikolla parin kanssa. Sooloturnaukseen eteni muun muassa Helsinki REDS -pelaaja Lassi ”BELAEU” Kallio.
Jokaisen karsinnan jälkeen jatkoon edenneiden ja muiden pelaajien suorituksia tutkitaan todella tarkasti, kirjoittaa Fortniten blogiin pelijulkaisija Epic Games. Osa tutkituista tapauksista on johtanut toimenpiteisiin ja voitetun palkintosumman menettämiseen.

Epic kirjoittaa antaneensa 1163 pelaajalle kahden viikon kilpailukiellon, koska he olivat rikkoneet karsintojen aluerajoituksia ja kilpailleet useammalla alueella. Pelaajista 196 menettää voittamansa palkintorahan sääntörikkomuksen vuoksi.

48 pelaajaa on saanut kaksi viikkoa pelikieltoa tunnuksen jakamisesta toiselle pelaajalle. Heistä 9 menettää voittamansa palkintosumman. Kahdeksan pelaajaa jäi kiinni toisen pelaajan auttamisesta, mutta heistä vain yksi oli yltänyt palkintosijoille.
Yksi pelaaja jäi kiinni huijausohjelmien käytöstä välierissä. Epicin mukaan hän ehti pelata huijausohjelman kanssa alle viisi minuuttia. Huijaamisesta hän sai elinikäisen pelikiellon peliin.

Lisäksi yksi pelaaja sai kolmen päivän kilpailukiellon, koska hän oli tarkoituksella lähtenyt pelistä ja estänyt toista pelaajaa saamasta pisteitä.

MM-karsintojen pelaajamääriä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta esimerkiksi marras-joulukuussa pelatussa Winter Roylae Open -karsinnoissa kilpaili 9,2 miljoonaa pelaajaa.
Fortniten MM-kisat pelataan heinäkuun lopulla New Yorkissa. Karsinnoissa jaetaan viikoittain 880 000 euroa palkintorahaa. MM-kisojen palkintopotti on yhteensä 26,5 miljoonaa euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt