Näitä hetkiä ei moni haluaisi muistaa – 6 noloa videota esportsin historiasta - Esports - Ilta-Sanomat

Näitä hetkiä ei moni haluaisi muistaa – 6 noloa videota esportsin historiasta

Fnaticin vuonna 2015 julkaisema promovideo ”We Are Fnatic” poistettiin nopeasti. Kopiot löytyvät kuitenkin nopeasti googlaamalla. Kuvakaappaus promovideolta.

Julkaistu: 13.4.2019 12:00

Esportsissa on sattunut ja tapahtunut vuosien varrella. Kaikki ikimuistoisimmat hetket eivät ole onnistumisia.

Kilpapelaamisesta eli esportsista on tullut viime vuosina iso bisnes ja yleisölaji. Sen ympärillä on nähty vuosien aikana uskomattomia tuhkimotarinoita, mutta myös epätodellisia epäonnistumia.

Ilta-Sanomat koosti ikumuistoiset tilanteet, jotka ovat jääneet ihmisten mieleen hieman erikoisemmista syistä.

Promovideo on henkisesti liian rankkaa katsottavaa

Maailman tunnetuimpiin nimiin lukeutuva Fnatic-organisaatio teki maaliskuussa 2015 uransa suurimman virheen lataamalla Youtubeen vajaan kaksiminuuttisen promovideon uudesta CS-joukkueestaan.

Videolla joukkueen pelaajat esittävät ”kovia jätkiä” kameralle – erittäin tönkösti. Yhtä videon tunnetuimmista kohdista tähdittää Robin ”Flusha” Rönnquist, jonka päänpudistuksesta tuli hetkeksi suosikkimeemi.

Video sai sen verran tylyn vastaanoton esimerkiksi Redditissä, että Fnatic on itse poistanut alkuperäisen videon sekä siihen liittyvät viittaukset. Youtubesta löytyy kuitenkin useita kopioita videoista. Yhtä kopioista on katsottu lähes miljoona kertaa.

We Are Fnatic -promovideo:

”Jumppasali” ei ollut paras paikka finaaleille

Heroes of Newerth oli aikoinaan yksi suosituimmista taisteluareenapeleistä. Pelin kilpasarjan HoN Tourin vuoden 2013 finaalit ovat jääneet monien mieleen viimeisenä niittinä pelin taistelulle League of Legendsiä ja Dotaa vastaan.

Finaalitapahtuman tuotanto oli tehty kaikin puolin halvimman kautta. Valaistus oli olematon, juontajat eivät vakuuttaneet tehtävässään ja myötähäpeältä ei voi vieläkään välttyä. Pelaajia ei edes tunnista, kun he astelevat kisapaikalle.

HoN Tour -finaalit 2013:

Ennenaikainen juhliminen kostautui pahasti

Tappelupelien ykköstapahtumassa EVOssa on nähty vuosien varrella mitä erikoisempia tapahtumia. Yksi tunnetuimmista hetkistä on vuodelta 2015, jolloin Guilty Gear: Xrd -SIGN- -pelaaja Ryuichi ”Woshige” Shigeno alkoi juhlia voittoa ennenaikaisesti.

1–1-tasatilanteessa Kenichi ”Ogawazato” Ogawaa vastaan Shigeno luuli voittavansa ottelun, mutta ei tajunnut peliä olevan vielä erä jäljellä. Shigenon aloittaessa voiton ennenaikaisen juhlinnan, Ogawa käytti tilanteen hyödyksi ja aloitti iskusarjan, jolla hän vei lopulta ottelun 2–1.

Juontajat sekä yleisö olivat ymmällään tapahtuneesta. Ottelun päätteeksi Shigeno nauraa tapahtuneelle, kun Ogawa juhlii voittoa villisti taustalla. Tapahtuma on yksi tappelupelihistorian tunnetuimmista.

EVO 2015 Moment: What are you standing up for?

”Uran noloin hetki” – huippustriimajaa sai leiman polttopullosta

Suosikkistriimaaja Jaryd ”summit1g” Lazar teki uransa suurimman mokan toukokuussa 2016.

Ammattipelaajaksi aikoinaan tahtonut Lazar pääsi pitkästä aika pelaamaan kovien nimien kanssa, kun hän auttoi Texasissa pelatussa Counter-Strike: Global Offensive -turnauksessa Splyce-joukkuetta.

Lazar johti joukkueensa kanssa lohkon viimeisen pelin avauskarttaa 15–11-lukemin. Kierroksen 28 lopulla Lazar oli yksin kahta pelaajaa vastaan, ja frägättyään molemmat oli hän vain pommin purkamisen päässä karttavoitosta – jota ei koskaan tullut.

Lazar innostui juhlimaan 1vs2-tilanteen voittoa niin kovasti, että irrotettuaan silmänsä hetkeksi näytöstä hän juoksi vahingossa itse heittämänsä polttopullon yli. Tämä poltti hänet kuoliaaksi.

Hävityn kierroksen jälkeen ottelu venyi lopulta jatkoajalle, ja Splyce hävisi lopulta kartan sekä koko ottelun. Lazarin mokaa todisti suorana yli 100 000 katsojaa.

Twitch.tv:n rakastettu/vihattu chätti alkoi tapauksen yhteydessä toistaa Lazarin runsaasti käyttämää ”1g”-heittoa, josta on tullut tapahtuman jälkeen synonyymi polttopullotapolle.

Lazar on todennut Twitterissä tapahtuman olleen hänen elämänsä noloin. Youtubessa Molotovin cocktail -mokan eri videoita on katsottu yli kaksi miljoonaa kertaa.

Summit1g vs. Molotovin cocktail:

Huippujoukkueet ymmällään – palkinnot rikkoontuivat kesken juhlinnan

Palkintoseremonioissa on sattunut ja tapahtunut vaikka mitä vuosien aikana. Rikkinäisten palkintojen kanssa ovat joutuneet juhlimaan muun muassa CS:n ykköstiimi Astralis.

Astralis voitti marraskuussa 2018 IEM: Chicago -turnauksen. Kesken juhlinnan tiimin saama mestaruuslautanen hajosi Lukas ”gla1ve” Rossanderin juhliessa.

Astraliksen mestaruuslautanen hajoaa:

Korealainen Overwatch-joukkue Runaway on niin ikään juhlinut rikkinäisen palkinnon kanssa. Tiimin voitettua Contenders-finaalit vuoden alussa mestaruuspokaalin toinen kahva hajosi kesken kaiken.

Runawayn pokaali hajoaa:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?