Masennus lopetti huippupelaajan uran 21-vuotiaana – suomalainen joukkuekaveri luottaa urheilupsykologiin - Esports - Ilta-Sanomat

Masennus lopetti huippupelaajan uran 21-vuotiaana – suomalainen joukkuekaveri luottaa urheilupsykologiin

Dallas Fuel -joukkuetta edustava Hyeon ”EFFECT” Hwang jättää kilpapelikentät.

Julkaistu: 11.4.2019 10:45

Eteläkorealaispelaajan ura päättyi masennukseen.

Overwatch-pelin ykkösliiga OWL:ssä kilpailevan Dallas Fuelin eteläkorealaispelaaja Hyeon ”EFFECT” Hwang ilmoitti viikonloppuna lopettavansa ammattilaisuransa.

22 vuotta tänä vuonna täyttävä Hwang kertoi päätöksestään koreaksi Facebookissa, mutta kirjoitus on käännetty englanniksi Redditissä. Kirjoituksessa Hwang kertoo avoimesti masennuksestaan, joka on johtanut lopettamispäätökseen.

Hwang kertoo tunteneensa riittämättömyyden tunnetta pienestä pitäen. Hän on yrittänyt paeta olotilaa muun muassa musiikilla ja videopeleillä, kuten Overwatchilla, jossa hänestä tuli ammattilainen.

Overwatchista on kuitenkin tullut Hwangin mielestä tylsä peli, sillä se ei muutu tarpeeksi. Hwang ei yksinkertaisesti ole enää tuntenut haluavansa tehdä töitä sen eteen, että hänestä tulisi yksi pelin supertähdistä.

Hwang kirjoittaa olevansa pahasti masentunut. Hän sanoo tarvitsevansa ja hakevansa apua sekä hautoneensa itsemurha-ajatuksia.

Loppuvuodesta 2016 ammattilaisuransa kunnolla aloittanut Hwang liittyi huhtikuussa 2017 tunnettuun Team EnVyUs -joukkueeseen, josta tuli myöhemmin Dallas Fuel. Hwang oli yksi Overwatch Leaguen harvoista seksuaali- ja sukupuolivähemmistön edustajista. Korealaispelaaja kertoi asiasta Twitterissä joulukuussa 2018.

Tulevaisuudessa Hwang aikoo striimata ja tehdä sisältöä Youtubeen elättääkseen itsensä. Monet Dallas Fuel -fanit ovat toivoneet Hwangin jatkavan yhteistyötä tiimin kanssa, vaikka ammattilaisura päättyikin. Yksi Hwangin tiimikavereista oli Timo ”Taimou” Kettunen.

Suomalaispelaaja paljasti puhuvansa psykiatrille kuukausittain

Tiimikaveri Kettunen on twiittannut aiheeseen liittyen, vaikka ei kommentoikaan suoraan Hwangin tilannetta. Kokemuksesta puhuva Kettunen toivoo kaikkien masentuneiden tai avuttomaksi olonsa tuntevien yrittävän hakea apua.

25-vuotias Kettunen kertoi pitävänsä yhteyttä suomalaisen urheilupsykologin kanssa puhelimitse. Tämä on auttanut Kettusta selvittämään uran ongelmatilanteita.

Kettunen on kärsinyt masennuksesta vuodesta 2017. Vakavan burnoutin kokenut Kettunen kertoi tilanteestaan avoimesti IS:lle alkuvuodesta 2018. Silloin hän oli juuri muuttanut Los Angelesiin unelmiensa perässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?