Näin paljon kovimmat esports-pelaajat tienasivat alkuvuodesta – suomalaiset kärjen tuntumassa

Alkuvuoden aikana eniten palkintorahaa voittanut kilpapelaaja tulee Italiasta. Kärkikymmenikköön mahtuu kaksi yllättävää suomalaisnimeä.

Aleksi ”allu” Jalli (vasen reuna), Janne ”Savjz” Mikkonen (toinen vasemmalta), Joona ”Serral” Sotala (toinen oikealta) ja Joonas ”jNSzki” Savolainen (oikea reuna) kuuluvat eniten palkintorahaa alkuvuonna voittaneisiin suomalaispelaajiin.

5.4.2019 11:20

Kilpapelivuosi 2019 on alkanut suomalaisittain loistavasti. Suomalaispelaajat ovat menestyneet hyvin useammassa peleissä ja voittaneet myös sievoisia summia rahaa, kertoo Esportsearnings.

Sivusto ylläpitää listoja, joista selviävät muun muassa eniten voittaneet pelaajat ja rahakkaimmat pelit. Summat ovat suuntaa-antavia, sillä turnausvoitot on jyvitetty vain pelaajien kesken. Esimerkiksi managerien tai organisaatioiden osuuksia ei ole huomioitu.

Ilta-Sanomat koosti yhteen alkuvuoden tulokuninkaat. Listalla on huomioitu 1.1.–31.3.2019 välisenä aikana pelatut turnaukset ja niistä saadut voitot. Tuloissa ei ole huomioitu palkka- tai sivutuloja, koska ne eivät ole yleistä tietoa.

Kaksi suomalaista kärjen tuntumassa

Alkuvuoden tulokuningas on italialainen Magic: The Gathering -pelaaja Andrea ”Mengu” Mengucci. Italialainen nousi kärkisijalle aivan viime metreillä, kun hän voitti sunnuntaina pelatusta Mythic Invitational -turnauksesta noin 223 000 euroa.

Menguccin takana tulevat Rainbow Six: Siege -ammattilaiset Niclas ”Pengu” Mouritzen, Joonas ”jNszki” Savolainen, Juhani ”Kantoraketti” Toivonen, Fabian ”Fabian” Hällsten sekä Daniel ”Goga” Romero. G2-joukkueen pelaajat ovat tienanneet alkuvuoden aikana noin 143 000 euroa voitettuaan helmikuun alussa pelatut MM-kisat.

Alkuvuoden tulokuningas: Andrea ”Mengu” Mengucci

Rainbow Six -pelaajien takana tulevat korealaiset StarCraft II -huippunimet Lee ”INnoVation” Shin Hyung sekä Eu ”soO” Yoon Su noin 137 000 euron voitoilla.

20 parhaan joukkoon mahtuvat lisäksi Counter-Strike-joukkueen Astraliksen kaikki viisi tanskalaispelaajaa, FIFA-huippu Donovan ”TekKz” Hunt, MTG-pelaaja Piotr ”kanister” Glogowski sekä Dota 2 -joukkueen Team Secretin pelaajat.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Sadan parhaan joukkoon yltää Savolaisen ja Toivosen lisäksi kahdeksan muuta suomalaispelaajaa. Magic: The Gatheringissä viikonloppuna pronssia napannut Janne ”Savjz” Mikkonen on 46. ja ENCEn StarCraft-tähti Joona ”Serral” Sotala 71:s. ENCEn CS-joukkueen viisi pelaajaa ovat peräkkäisillä sijoilla 81–86.

Dota 2 -tähdet Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen, Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen eivät ole menestyneet alkuvuoden aikana liiemmin. Urpalaisen edustama Team Liquid on voittanut yhden turnauksen, Vainikka ja Taavitsainen ovat pelanneet pääasiassa karsinnoissa.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Fortniten MM-kisoissa jaossa hurja potti

Vuoden 2019 aikana on tähän mennessä jaettu palkintorahaa 18,6 miljoonaa euroa. Esports Earningsin mukaan summa on jaettu 570 turnauksessa, joissa rahasijoille on yltänyt 5201 pelaajaa.

Viime vuonna jaettiin palkintorahaa yhteensä 157 miljoona dollaria. Tulokuningas oli Vainikka 2 044 824 eurolla. Tiimikaveri Taavitsainen voitti 2 008 271 euroa. Urpalainen (576 771 €) ja Sotala (427 156 €) ylsivät sijoille 28. ja 33.

Tämän vuoden rahakkaimmat turnaukset pelataan kesän ja syksyn aikana. Fortniten MM-kisoissa pelataan heinäkuun lopulla 26,5 miljoonan euron potista. Näillä näkymin turnaus tulee olemaan kilpapelihistorian suurin palkintorahoissa mitattuna.

Dota 2:n jättitapahtuman The Internationalin viime vuoden potti oli 22,8 miljoonaa euroa. Elokuussa edellisen kerran järjestettyjen kisojen tämän vuoden ajankohtaa ei ole vielä kerrottu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?