Pornainen palkitsee Joona ”Serral” Sotalan – StarCraft II:n maailmanmestari liikkuu yhä kylillä rauhassa - Esports - Ilta-Sanomat

Pornainen palkitsee Joona Sotalan – maailmanmestari liikkuu yhä kylillä rauhassa

Hiljattain 21 vuotta täyttänyt Joona ”Serral” Sotala viihtyy kotikunnassaan Pornaisissa.

Hiljattain 21 vuotta täyttänyt Joona ”Serral” Sotala viihtyy kotikunnassaan Pornaisissa.

Julkaistu: 3.4.2019 13:18

Pornaisten kunta palkitsee StarCraft II:n maailmanmestarin Joona ”Serral” Sotalan.

Uudellamaalla sijaitseva 5000 asukkaan Pornainen palkitsee ENCE-joukkuetta edustavan kilpapelaajan Joona ”Serral” Sotalan.

21-vuotias Sotala voitti StarCraft II:n maailmanmestaruuden marraskuussa 2018. Sotala oli 20 vuotta vanhan pelisarjan ensimmäinen ei-korealainen maailmanmestari.

Kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo kertoo kunnan miettivän tällä hetkellä miten tai milloin Sotala palkitaan.

– Olemme erittäin innoissamme Joonan maailmanlaajuisesta menestyksestä todella haastavassa kilpailuympäristössä. On upeaa, että Pornaisista tulee näin lahjakkaita nuoria, kommentoi Haukkasalo tiedotteessa

Tiedotteen mukaan kunta kartoittaa keinoja tukea esportsia paikallisesti. Sotalan kanssa keskustellaan mahdollisesta yhteistyöstä.

Joona Sotala voitti ensimmäisenä ei-korealaisena pelaajana StarCraftin maailmanmestaruuden.

Joona Sotala voitti ensimmäisenä ei-korealaisena pelaajana StarCraftin maailmanmestaruuden.

Saanut liikkua kylillä rauhassa

Yli puoli miljoonaa euroa turnauksista voittanut Sotala kertoi IS:lle loppuvuodesta 2018 saaneensa liikkua Pornaisissa kaikessa rauhassa. Voitto ei kuulemma muuttanut mitään, mutta joitain onnitteluja hän on saanut.

Yrittäjänä työskentelevä isä tukee poikansa uraa ja pankkineuvottelija-äiti on auttanut sijoittamaan voittosummat urheilurahastoihin. Sotala ei ole ostanut voittojen kunniaksi muuta kuin uuden pelikoneen.

Sotalan historiallinen maailmanmestaruus valittiin ESPN Esportsin vuoden hetkeksi. Suomessa maailmanmestari sai kutsun muun muassa Urheilugaalaan, jossa hänen voittonsa oli ehdolla vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Muokattu klo 15.22: Tilaisuuden ajankohtaa ja palkitsemistapaa mietitään vielä.

Tuoreimmat osastosta