Joka viikkoa jaossa 880 000 euroa – näin Fortniten MM-kisohin karsitaan

Julkaistu:

ESPORTS
Fortniten MM-kisoihin pääsee 40 yksinpelaajaa ja 20 parivaljakkoa Euroopasta.
Fortnite-pelin MM-kisat pelataan 26.–28. heinäkuuta New Yorkissa. Kisoissa jaetaan palkintorahaa yhteensä 26,5 miljoonaa euroa.

Turnauksen kaikille avoimet nettikarsinnat alkavat 13. huhtikuuta. Karsinnoissa pelataan vuoroviikoittain yksin tai parin kanssa. Joka viikko jaetaan 880 000 euroa palkintorahaa parhaiden karsintapelaajien kesken.Nettikarsinnat on jaettu kolmeen osaan. Alkuviikon aikana pelaajat taistelevat uudessa areenapelitilassa paikoista välieriin, jotka pelataan lauantaina.

Välierissä pelaajilla on kolme tuntia aikaa pelata kymmenen ottelua ja kerätä pisteitä. 3000 parasta jatkaa sunnuntaina pelattavaan finaaliin, joka pelataan samalla formaatilla kuin välierät.

Alueesta riippuen parhaat saavat palkintorahan lisäksi MM-kisapaikkoja. Karsinta-alueet ovat Eurooppa, Aasia, Oseania, Brasilia ja Pohjois-Amerikka, jonka karsinnat on jaettu idän ja lännen divisiooniin.
Pääosa kisapaikoista jaetaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan karsinnoissa, kun molemmista jatkoon etenee viikoittain kahdeksan pelaajaa tai neljä paria. Molemmilla alueilla pelataan viikoittain reilun 350 000 euron palkintorahoista.

Euroopan soolokarsinnoissa palkitaan viikoittain 2000 parasta pelaajaa. Karsintavoittaja kuittaa 4400 euroa, jaetulle 1501.–2000. sijalle jäänyt saa noin 88 euroa yrityksestä.

New Yorkiin etenevät pelaajat saavat MM-kisoihin osallistumisesta vähintään 44 000 euroa. Sooloturnauksen voittaja palkitaan 2,65 miljoonalla eurolla. MM-karsintoihin saavat osallistua kaikki yli 13-vuotiaat.

Ammattilaiset kritisoivat formaattia

Karsintoihin voidaan odottaa melkoista pelaajaryntäystä. Marras-joulukuussa pelattuun Winter Royale -turnaukseen, jossa oli niin ikään avoimet karsinnat, osallistui peräti 9,2 miljoonaa pelaajaa.
Monet huippupelaajat ovat jo ehtineet lytätä karsintaformaatin. Esimerkiksi FaZe Clania edustava Dennis ”Cloakzy” Lepore ei pidä siitä, että karsinnoissa vastaan tulevat pelaajat määrittyvät arpaonnen mukaan.NRG Esports -joukkuetta edustava Sven ”Svennoss” Edelenbosch lyttäsi puolestaan nykyisin pisteytystavan. Edelenboschin mielestä sijoituspisteet ovat liian vaatimattomat, kun jokainen tappo on yhden pisteen arvoinen.

Pisteitä jaetaan karsinnoissa seuraavasti:
  • Voitto: 10 pistettä
  • 2.–5. sija: 8 pistettä
  • 6.–10. sija: 5 pistettä
  • 11.–25. sija: 2 pistettä
  • Lisäksi jokainen tappo on yhden pisteen arvoinen
Edelenboschin mielestä tulokset vinoutuvat, kun monet pelaajat juoksevat pelialuetta kuristavaan myrskyyn tarkoituksella tappoa jahdatessaan. Mikäli sijoituksista saisi enemmän pisteitä, se tukisi ”normaalia” pelitapaa.

Hollantilaispelaajan mielestä olisi parempi, että 3000 karsintapelaajasta 100 parasta pelaisi jatkopaikoista keskenään custom-ottelussa. Tämä tekisi pelistä reilumpaa ja vähentäisi tuurin merkitystä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt