Niklas Ojalainen teki ison päätöksen: Lopetti 32-vuotiaana työt ja siirtyi kilpapelaajaksi

Julkaistu:

HAASTATTELU
Pitkään myyntityötä tehnyt Niklas Ojalainen siirtyi 32-vuotiaana täysipäiväiseksi kilpapelaajaksi.
Niklas ”Willkey” Ojalainen teki helmikuussa yhden elämänsä isoimmista päätöksistä. 32-vuotias Ojalainen päätti lopettaa työnsä yritysmyyjänä ja panostaa täysillä kilpapelaajan uraan.

Ojalainen on ollut taktisen räiskintäpeli Rainbow Six: Siegen huipulla alusta asti eli loppuvuodesta 2015. Tähän asti hän on ollut yksi harvoista ammattilaisista, joka on käynyt töissä pelaamisen ohella.Lahdessa asuva kahden lapsen isä Ojalainen kuuluu Mousesports-tiimiin, jossa pelaa hänen lisäkseen kolme muuta suomalaista ja belgialainen Santino ”Gomfi” de Meulenaere. Aiemmin suomalaiseen ENCE-organisaatioon kuulunut joukkue ilmoitti siirtymisestään Mousesportisin organisaatioon helmikuussa.

– Voisi sanoa, että isompaan talliin siirrytään ja näin ollen tarjolla olevat resurssit ovat taas pykälää, kahta isommat kuin aikaisemmin. Tekeminen jälleen kerran ammattimaistuu, kommentoi Ojalainen siirtoa helmikuussa.


”Tässä iässä tietysti päätökseen vaikuttivat melko monet seikat”

Täysipäiväisestä ammattilaispelaajan urasta pidempään haaveillut Ojalainen kertoo Ilta-Sanomille päätöksen olleen todella vaikea. Aiemmin hän on työskennellyt aluemyyntipäällikkönä suomalaisessa teollisuusyrityksessä.

Nelihenkisen perheen toimeentulon varmistaminen oli tärkeintä alanvaihdossa. Muutoksen seurauksena Ojalaisella jää jatkossa enemmän aikaa perheelle, kun harjoituksia ei tarvitse enää pelata iltaisin.

– Kerkesihän se jo käydä mielessä, että synnyinkö 5–10 vuotta liian aikaisin [esportsia ajatellen]. Toisaalta tämä on varmasti yksi hyvä esimerkki siitä, että pitkäjänteinen työ unelmien eteen kannattaa, kertoo Ojalainen.

32-vuotias Ojalainen on selvästi keskivertoammattilaispelaajaa vanhempi. Hän kertoo tavoitteena olevan pelata niin pitkään, kun paloa löytyy ja hän tuntee pärjäävänsä. Esportsissa ikä ei vaikuta pärjäämiseen yhtä radikaalisti kuin vaikkapa jalkapallossa.

– Esportsin etu löytyy tietysti siitä, että se tasapäistää kilpailua hyvin tehokkaasti. Ei ole väliä, kuinka iso hauis löytyy tai kuinka nopeasti juoksee 100 metriä. Tärkeintä on, että pääkoppa raksuttaa tehokkaasti ja hiirikäsi on tarkka.

– Eikös huippukirurgitkin ole yleensä vähän vanhempia henkilöitä, pohtii Ojalainen.


Mousesports kilpailee tällä hetkellä pelin kovimmassa Euroopan-sarjassa. Joukkue lähti kauden toiselle puoliskolle neljäntenä, mutta on hävinnyt sen jälkeen kaksi ottelua. Perjantaina Ojalainen ja kumppanit hakevat toisen puoliskon ensimmäistä voittoa ruotsalaisesta Chaos Esportsista.

– Olosuhteisiin nähden olemme pärjänneet ihan kohtalaisesti. Olemme kuitenkin kilpailleet puoliammattilaisina sarjassa, ja onnistuneet sen jo kerran näin myös voittamaan [ENCEnä vuoden 2017 lopulla].

Ojalainen uskoo tiimin kisaavan tulevaisuudessa toden teolla voitosta, sillä nyt se lähtee pelaamaan muiden kanssa samalta viivalta.

– Tämä on varmasti mahdollista, kunhan saamme uusille pelaajillemme lisää kokemusta ja joukkueen kemiat toimimaan lopullisesti yhdessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt