ENCE löi epäilijöille luun kurkkuun – puheet tähdenlennosta loppuivat kuin seinään

Julkaistu:

ENCE
ENCE todisti viikonloppuna kuuluvansa toden teolla maailman kärkinimien seuraan.
Counter-Strike-kausi jatkui viikonloppuna BLAST Pro Series: São Paulo -turnauksella, jossa kuusi joukkuetta kisasi 110 000 euron pääpalkinnosta.

Keskustelua on riittänyt turnauksen aikana ja sen jälkeen esimerkiksi turnausformaatista, suomalaisen ENCEn suorituksista sekä surkeasti pelanneen MIBRin tilanteesta.

Nyt se on viimeistään varmaa: ENCE on maailman eliittiä!

Suomalainen ENCE pelasi turnauksessa hyvin. Lohkovaiheessa suomalaisten jalkoihin jäivät selvin lukemin MIBR, Ninjas in Pyjamas ja FaZe Clan.

Maailman ykkösnimelle Astralikselle ENCE hävisi niukasti 14–16-tuloksella. Viimeiselle kierrokselle ENCE lähti pakkovoiton edessä, sillä vastustaja Liquidille riitti tasapeli finaalipaikkaan paremman kierroseron vuoksi.

ENCE johti ratkaisevaa ottelua parhaimmillaan 7–0-lukemin, mutta Liqud onnistui nousemaan takaisin taisteluun. Viimeiselle kierrokselle ENCE lähti 15–14-johdossa, mutta 5vs3-ylivoimasta huolimatta Liquid onnistui venymään tasapeliin ja finaaliin.

Tähän tilanteeseen kaatui ENCEn finaalipaikka:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Vaikka finaalipaikka valui niukasti sormien välistä, ENCE voi olla tyytyväinen suoritukseensa: Kolme voittoa, tasapeli ja maailman ykkösnimen haastaminen ovat hyvä lisä viime aikojen näyttöihin.

Myös epäilijät joutuivat todistamaan ENCEn kuuluvan maailman eliittien joukkoon. Maaliskuun alkupuolella napatun Major-hopeasijan jälkeen monet olettivat ENCEn menestyksen jäävän tähdenlennoksi, mutta toisin kävi.

ENCEn tulokset Brasiliassa:
  • 16–9 vs. MIBR (train)
  • 14–16 vs. Astralis (dust2)
  • 16–7 vs. NiP (nuke)
  • 16–9 vs. FaZe (nuke)
  • 15–15 vs. Team Liquid (overpass)
Ennen finaalia ENCE kohtasi vielä MIBRin niin sanotussa standoff-näytösottelussa. ENCE-pelaajat voittivat kaikki viisi erää, ja nappasivat 17 000 euron bonuksen 35–24-kokonaistuloksella. Brasilialaistiimi voitti yhteensä vajaat 40 000 euroa.

Turnausformaatti jakaa mielipiteet – ”v***u mitä paskaa”

BLASTin turnausformaatti on jakanut mielipiteet sitten marraskuussa 2017 järjestetyn ensimmäisen turnauksen.

Lyhyesti selitettynä turnaukseen osallistuu aina kuusi huippujoukkuetta, jotka kohtaavat toisensa kerran lohkovaiheen aikana. Lohkovaiheen aikana pelataan aina kolme ottelua samanaikaisesti.

Viiden kierroksen päätteeksi kaksi parasta kohtaavat finaalissa. Lohkovaiheessa pelataan paras yhdestä -ottelut.


Paras yhdestä -otteluita on kritisoitu, koska niissä joukkueet eivät pääse näyttämään parastaan. Lohkovaiheen otteluissa ei ole myöskään jatkoaikoja, mikä mahdollistaa ENCE-Liquid-ottelun kaltaisen tilanteen, jossa tasapeli riittää toiselle.

Useat Reddit-käyttäjät kokivat tulleensa huijatuksi, kun ENCE-Liquid-ottelussa ei pelattu jatkoaikaa, joka olisi ollut huima päätös toisen finaalipaikan ratkaisemiseksi.

Yksi turnausformaatin kriitikoista oli entinen CS-ammattilainen ja ENCEn perustajiin kuuluva Tomi ”lurppis” Kovanen. Kovasta ärsytti erityisesti se, että Liquid eteni jatkoon paremmalla kierroserolla, mikä on hänen mielestään pelin kannalta täysin turha tilastoasia.

– V***u mitä paskaa, summasi Kovanen suomalaisseuraajilleen.Monet muistuttivat, että turnausformaatti on ollut tiedossa jo hyvissä ajoin ennen turnausta. Tällä kertaa se nyt vain sattui suosimaan Liquidia.

Tanskalaisten dominoinnille ei näy loppua

Turnausvoittoon ylsi odotetusti tanskalainen Astralis, mutta mestaruus ei irronnut yhtä ylivoimaisesti kuin edellisissä turnauksissa. Lohkovaiheessa tanskalaiset pelasivat tiukat ottelut ENCEä, Liquidia, FaZea ja NiPiä vastaan.

Finaalissa Astralis hävisi avauskartan de_dust2:n 13–16-tuloksella Liquidille. Infernossa ja Overpassissa tanskalaiset olivat kuitenkin tuttuun tapaan murskaavan ylivoimaisia.


Astralis on ollut maailmanlistan kärjessä nyt 48 viikkoa putkeen. Tiimillä on kasassa täydet tuhat pistettä. Toisena oleva Liquid on peräti 474 pisteen päässä.

Astralis on nyt neljän eri turnaussarjan tuplamestari: BLASTin lisäksi tiimi on voittanut kaksi kertaa peräkkäin Major-turnauksen sekä ECS- ja EPL-liigafinaalit, kertoi Twitterissä tunnettu esports-toimija Duncan ”Thorin” Shields.Kaksi floppia – mitä tapahtui FaZelle ja MIBRille?

Kärkikolmikon taakse jääneiden joukkueiden suorituksista syntyi myös puhuttavaa. Kokoonpanoaan juuri ennen turnausta yhdellä pelaajalla muuttanut Ninjas in Pyjamas jäi neljänneksi, kun se voitti FaZen ja MIBRin.

Erityisesti MIBRin suoritus oli täysi farssi, sillä joukkue hävisi kotiyleisönsä edessä kaikki viisi ottelua. Tiimi oli täysin hukassa erityisesti Liquidia ja ENCEä vastaan.

Tähtipelaaja Marcelo ”coldzera” David pelasi uransa huonoimman turnauksen, kun hän jäi toista kertaa urallaan HLTV:n tilastoissa alle 1,00:n ratingin.

Legendaarinen MIBR-nimi tuo mukanaan kovat odotukset, joita tiimi ei Majorin välieräsijoituksesta huolimatta täytä tällä hetkellä. Brasilialaisten pelityyli kaipaa kipeästi jotain uutta.


FaZelle turnaus oli niin ikään iso pettymys. MIBR-voiton lisäksi joukkue pelasi hyvin ainoastaan Astralista vastaan, mutta taipui kuitenkin 13–16-lukemin. Muissa otteluissa FaZe joutui tyytymään selviin tappioihin.

Esportsin suosituimpiin tiimeihin lukeutuvaan FaZeen kohdistuu brasilialaisleirin tavoin kovia odotuksia erityisesti fanien taholta. Vielä vuosi sitten FaZe oli vanhalla kokoonpanollaan maailmanlistan kärkinimi, mutta tällä hetkellä joukkueella ei ole asiaa edes finaaleihin.

Viime kesän jälkeen tiimin tulokset ovat olleet melkoista vuoristorataa, kun yksittäisiä onnistumisia on voinut seurata useampikin epäonnistuminen.


Tuttu nimi tilastojen kärjessä – ENCEn superlupaus loisti

Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Astraliksen Nicolai ”device” Reedtz. Viime vuoden toiseksi parhaaksi pelaajaksi valittu Reedtz oli myös Majorin paras pelaaja pari viikkoa sitten.

ENCE-pelaajista paras oli tilastojen valossa juuri 17 vuotta täyttänyt Jere ”sergej” Salo. Huippusuoritukseen ylsi myös pelinjohtaja Aleksi ”Aleksib” Virolainen.

Kaikki ENCE-pelaajat pelasivat turnauksessa kaiken kaikkiaan hyvin: Majorissa loistanut Sami ”xseveN” Laasanen oli heikoin, mutta ylsi silti HLTV:n tilastoissa 0,99:n ratingiin.

Aleksi ”allu” Jallin voittama 1vs4-tilanne MIBRiä vastaan:ENCE pelaa seuraavan kerran jo lauantaina, kun StarSeries & i-League CS:GO Season 7 -turnaus alkaa Shanghaissa. 440 000 euron turnaus päättyy 7. huhtikuuta.

Shanghaissa voitosta kisaa 16 joukkuetta. ENCEn lisäksi Kiinaan matkaavat muun muassa FaZe, Fnatic, Na`Vi, MIBR, NiP ja Renegades.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt