Posketon hintapyyntö: Call of Dutyn maailmanliigaan 22 miljoonalla eurolla

Julkaistu:

ESPORTS
Call of Dutyn uuteen huippusarjaan pääsee ESPN:n tietojen mukaan 22 miljoonalla eurolla.
Pelijätti Activision Blizzard on aloittamassa liigapaikkojen myynnin vuonna 2020 alkavaan kaupunkipohjaiseen Call of Duty -kilpasarjaan, uutisoi ESPN.

ESPN:n mukaan Activision Blizzard on viime viikkoina keskustellut useiden potentiaalisten liigapaikkojen ostajien kanssa. Liigapaikoista pyydetään 25 miljoonaa dollaria (22 miljoonaa euroa) kappaleelta.

Maailman suosituimpiin pelisarjoihin lukeutuvan Call of Dutyn kilpapelipuoli on keskittynyt jo pidemmän aikaan konsoleilla pelattaviin turnauksiin. Sarjan uusin osa julkaistaan vuosittain loppusyksystä, jolloin tiimit vaihtavat versiota.
Suunnitteilla oleva liigamalli on kopioitu Activision Blizzardin vuonna 2017 esittelemästä Overwatch League -sarjasta, jossa tiimeillä on paikat kaupunkien mukaan.

Kartoittaako kova hintapyyntö ostajat?

ESPN:n uutisoima liigapaikan hinta on nykyisillään todella kallis, jos sitä verrataan huomattavasti isompien Overwatch- ja League of Legends -pelien ykkössarjoihin.

Overwatch Leaguen ensimmäiselle kaudelle pääsi 17,5 miljoonalla eurolla, LoLissa hinnat liikkuivat 8,8–11,5 miljoonan välillä.
Monet Call of Duty -fanit ovat kyseenalaistaneet Redditissä ja Twitterissä hintapyynnön. CoD on katsojalukujen perusteella huomattavasti pienempi kuin LoL tai Overwatch.

Pääosa nykyisistä maailmanliigan pelaajista ja joukkueista on Pohjois-Amerikasta. Lähetysten katsojaluvuissa näkyy selvä notkahdus, kun alueen ykkösnimet OpTic Gaming, FaZe Clan tai Team EnVy eivät pelaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt