Ilouutinen suomalaiskaksikolle: MM-kultasankari palaa tiimiin!

Julkaistu:

ESPORTS
Australialainen maailmanmestari palaa kultajoukkueeseen suomalaiskaksikon rinnalle vajaan puolen vuoden tauon jälkeen.
Dota 2 -pelin hallitseva maailmanmestari OG on ilmoittanut australialaisen Anathan ”ana” Phamin palanneen kokoonpanoon.

Pham ilmoitti marraskuussa jättäytyvänsä pidemmälle tauolle. OG:n kanssa hän on pelannut viimeksi voitokkaassa MM-finaalissa 25. elokuuta. Muun muassa joinDOTA ja Red Bull valitsivat Phamin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.
Phamin lähdön jälkeen OG:ssa ovat pelanneet ruotsalainen Per Olsson ”Pajkatt” Lille (27.11.18–3.1.19) ja venäläinen Igor ”iLTW” Filatov (4.1.–12.3.).OG:hen kuuluvat Phamin lisäksi tanskalainen Johan ”N0tail” Sundsten, ranskalainen Sébastien ”7ckngMad” Debs sekä suomalaiset Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen.

Tiimillä takana vaikea kausi

OG ilmoitti syyskuussa jättävänsä Dota-kauden avauksen väliin, sillä pelaajat halusivat pitää kunnon lomaa MM-voiton jälkeen.

– Monella meistä oli sellainen tunne, että meidän pitää ottaa enemmän vapaata Dotasta/matkustamisesta ja viettää enemmän aikaa muiden rakastamiemme asioiden parissa, kirjoitti Vainikka syyskuussa.

Viime vuoden lopulla pelikentille palanneella joukkueella on ollut vaikeaa. Helmikuun lopulla joukkue ylsi kolmanneksi Puolassa pelatussa IEM: Katowice -turnauksessa. Tämä on ollut OG:n ainoa onnistuminen viimeisen puolen vuoden aikana.

MM-karsinnoissa OG on yltänyt vain kahteen pienempään Minor-turnaukseen, joissa pelit ovat päättyneet molemmilla kerroilla kauas kärjestä.
Tukholmassa tänään alkavaa Major-suurturnausta joukkue seuraa harjoitusleiriltä. Kauden viimeiset Minor- ja Major-turnaukset pelataan 22.–28. huhtikuuta ja 4.–12. toukokuuta.

Mikäli OG menestyy Pariisissa pelattavassa Major-turnauksessa, joukkue voi vielä nousta karsintojen 12 parhaan joukkoon. Silloin joukkue varmistaisi suoraan paikkansa Shanghaissa pelattaviin MM-kisoihin.

Muussa tapauksessa OG:n pitää hakea paikkaa Shanghaihin loppukarsinnoista, kuten joukkue teki viime vuonna. Silloin joukkue voitti Euroopan-karsinnat vain muutaman viikon vanhalla kokoonpanolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt