Microsoftilta kädenojennus pc-pelaajille – 12 vuoden odotus päättyi

Julkaistu:

ESPORTS
Microsoft ja 343 Industries tuovat Halo-pelisarjan tärkeimmät pelit vuosien odotuksen jälkeen pc-pelaajien pelattavaksi.
Vuonna 2014 julkaistu Halo: The Master Chief Collection -pelipaketti julkaistaan myöhemmin tänä vuonna pc:lle, kertoivat Microsoft ja 343 Industries keskiviikkoyönä.

The Master Chief Collection sisältää Halo: Combat Evolved Anniversaryn, Halo 2: Anniversaryn, Halo 3:n, Halo 3: ODST:n, Halo 4:n ja Halo: Reachin, jossa pelin päähahmo Master Chief ei ole edes mukana.

Pelikäännökset on tehty pc:tä ajatellen, joten pelit julkaistaan yksi kerrallaan. Ensin pelattavaksi saapuu Reach, minkä jälkeen osat 1–4 julkaistaan järjestyksessä.
Halo: The Master Chief Collectionin tarkkaa julkaisupäivämäärää ei ole kerrottu. Microsoft Storen lisäksi paketti tulee yllättäen myyntiin pelipalvelu Steamiin.

Peleistä on aiemmin vain ensimmäinen ja toinen osa julkaistu pc:lle. Toinen osa julkaistiin pc:lle vuonna 2007 – kolme vuotta Xbox-version jälkeen. Halo-fanit ovat siis saaneet odottaa pc-versiota pitkään.
Vuonna 2001 Xboxille yksinoikeudella julkaistu Halo on yksi tunnetuimmista ensimmäisen persoonan räiskintäpelisarjoista. Vuonna 2015 uutisoitiin pelisarjan myyneen yhteensä yli 65 miljoonaa kopiota.

Sarjan uusin osa on vuonna 2017 julkaistu strategiapeli Halo Wars 2, mutta Master Chiefin tarinaa on seurattu viimeksi vuonna 2015 julkaistussa Halo 5: Guardiansissa.

Lähteekö pelin kilpapelipuoli uuteen lentoon pc:llä?

Halo on ollut Call of Dutyn ohella pitkään yksi konsolien suosituimmista räiskintäpeleistä. 2000-luvun alkupuolella pelin kilpapuoli lähti lentoon Pohjois-Amerikassa.

Yksi Halon suurimmista tukijoista kautta aikojen on ollut konsolipeleihin keskittynyt yhdysvaltalainen Major League Gaming (MLG).

Yhtiön pitkäaikainen tapahtumavastaajaa ja Halo-fani Adam Apicella on Twitterissä kertonut Halon pc-version olevan ”erinomainen uutinen”. Monet uskovat MLG:n hyppäävän ensimmäisten joukossa myös Halon pc-kelkkaan.
Microsoftin esports-tuottaja Tahir Hasandjekic on kertonut Twitterissä, että pc-version esports-suunnitelmista kerrotaan lisää tulevana viikonloppuna SXSW-tapahtumassa.

Hasandjekicin mukaan luvassa ei ole varsinaisia megajulkistuksia, mutta Microsoft aikoo tehdä asioita yhdessä muiden esports-toimijoiden kanssa. Twitter-ketjuun hän on kommentoinut, ettei Xboxin esports-puolta tulla unohtamaan, vaikka pc-versio nousisi rinnalle.
Halon eri versioissa on jaettu tähän mennessä palkintorahaa vajaat 11 miljoonaa euroa, kertoo Esports Earnings. Summasta vajaat 6,2 miljoonaa euroa on jaettu Halo 5:ssä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt