”Eri planeetalta” – 17-vuotias FIFA-pelaaja on tienannut tänä vuonna jo yli 100 000 euroa - Esports - Ilta-Sanomat

”Eri planeetalta” – 17-vuotias FIFA-pelaaja on tienannut tänä vuonna jo yli 100 000 euroa

Donovan Hunt on FIFA-pelin maailman ykkösnimi. Ikää englantilaisella on vasta 17 vuotta.

Julkaistu: 12.3.2019 15:00

17-vuotias Donovan Hunt on voittanut viimeisen kuukauden aikana kolme eri turnausta.

17-vuotias englantilainen Donovan ”TekKz” Hunt on tällä hetkellä FIFA-jalkapallopelin maailman ykkösnimi. Viikonloppuna hän todisti taitonsa Singaporessa.

Singaporessa pelattiin FUT Champions Cup March -turnaus, jonka finaalissa Hunt päihitti 6–2-lukemin Fatih Üstunin. Hunt tienasi voitosta 44 000 euroa ja kasvatti johtoaan MM-karsintasarjassa.

Turnausvoitto oli Huntille jo kolmas tämän vuoden puolella. Helmikuun lopulla Hunt voitti ELEAGUE-turnauksen Atlantassa, minkä voitettuaan hän suuntasi välittömästi Lontooseen. Siellä hän voitti Liverpoolin järjestämästä karsintaturnauksesta edustuspaikan tiimiin. Voitot hän nappasi vuorokauden sisään.

Hunt on voittanut urallaan turnauksista reilut 207 000 euroa. Yli puolet summasta on voitettu tämän vuoden aikana.

17-vuotiaan Huntin alkuvuoden uskomattomat suoritukset ovat keränneet kehuja kollegoilta. Vuoden 2013 maailmanmestari Ivan ”BorasLegend” Lapanje kehui Huntin olevan paras FIFA-pelaaja, jonka hän on koskaan nähnyt.

– Hän on eri planeetalta, tiivisti Lapanje.

Osa totesi jopa Huntin olevan kaikkien aikojen pelaajaa. Monien mielestä tällaiset arviot ovat kuitenkin liian varhaisia, sillä Hunt on menestynyt vasta muutaman kuukauden ajan. Hänen edelleen nostettiin keskusteluissa muun muassa kolminkertainen maailmanmestari Bruce Grannec ja vuoden 2017 MM-voittaja Spencer ”Gorilla” Ealing.

Viikonlopun FIFA-finaalin parhaat maalit:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?