Alkuvuoden pelisensaation hurjat luvut: 50 miljoonaa pelaajaa, 355 000 bänniä - Esports - Ilta-Sanomat

Alkuvuoden pelisensaation hurjat luvut: 50 miljoonaa pelaajaa, 355 000 bänniä

Apex Legendsissä kilpaillaan kolmen hengen joukkueina alati pienenevällä kartalla. Yhteen peliin mahtuu 20 joukkuetta.

Julkaistu: 12.3.2019 12:00

Apex Legends keräsi ensimmäisen kuukauden aikana 50 miljoonaa pelaajaa. Jo 355 000 on saanut bännit huijaamisesta.

Helmikuun alkupuolella ilman isompaa ennakkorummutusta julkaistu selviytymispeli Apex Legends on ollut alkuvuoden pelisensaatio. Peli on julkaistu pc:n lisäksi Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.

Pelijätti EA:n omistama Respawn Entertainment kertoi hiljattain pelin keränneen ensimmäisen kuukauden aikana yli 50 miljoonaa pelaajaa. Samalla hurja määrä pelaajia on jäänyt kiinni huijaamisesta: Redditissä yhtiö kertoi antaneensa yli 355 000 pc-pelaajalle bännit eli porttikiellon.

Ilta-Sanomat kertoi helmikuussa, että pelillä oli ensimmäisen viikon jälkeen jo huimat 25 miljoonaa pelaajaa. Silloin huijaukseneston haaviin oli jäänyt 16 000 pelaajaa.

Kiinnostaa myös esports-tiimejä

Vaikka Apexin kilpapelipuoli ei ole vielä lähtenyt kunnolla nousuun – Respawn on ilmoittanut aikeistaan tukea esportsia – peli kiinnostaa isoja nimiä.

Pelaajia ja joukkueita ovat jo kiinnittäneet esimerkiksi Cloud9, Gen.G, 100 Thieves, NRG Esports, G2 Esports, Team SoloMid ja Team Liquid, jonka Call of Duty: Blackout -pelissä kilpaillut joukkue vaihtoi Apexiin. Lisäksi esimerkiksi Fnatic ja Alliance ovat ilmoittaneet etsivänsä Apex-pelaajia.

Suomesta oman tiimin ovat jo löytäneet muun muassa Conquer Gaming, YMCA eSports ja MansePP. Isot nimet, kuten HAVU, ENCE, SJ Gaming tai Helsinki REDS, eivät ole toistaiseksi kertoneet mahdollisista suunnitelmistaan pelin parissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?