ENCE TV:n The Road to IEM Katowice 2019 -dokumenttisarjasta tuli huippusuosittu – pelinjohtajalta ikävä uutinen faneille - Esports - Ilta-Sanomat

ENCE-sarjalla hurjat katsojaluvut – tiimi ei silti paljasta suurinta salaisuuttaan

Aleksi ”Aleksib” Virolainen on ENCEn pelinjohtaja.

Julkaistu: 11.3.2019 14:00

ENCE-joukkueen videosarja on ylittänyt katsojalukujen osalta odotukset. Fanien toiveista huolimatta pelinjohtajan näyttämistä on rajoitettu.

Suomalainen Counter-Strike-joukkue ENCE on alle vuodessa voittanut ison kansainvälisen turnauksen, noussut maailmanlistalla neljänneksi ja sijoittunut toiseksi Major-turnauksessa.

Tiimin matkaa kohti maailman huippua on seurattu Docstopin dokumentin lisäksi ENCEn itse tuottamassa The Road to IEM Katowice 2019 -sarjassa. Sarjan seitsemää jaksoa, joista viimeisin julkaistiin lauantai-iltana, on katsottu yli 650 000 kertaa. Suosituinta jaksoa on katsottu yksinään yli 125 000 kertaa.

Sarjassa on seurattu joukkueen matkaa poikkeuksellisen läheltä kohti Major-turnausta ja sen aikana. Ääneen ja esille ovat päässeet erityisesti valmentaja Slaava ”Twista” Räsänen, konkaripelaaja Aleksi ”allu” Jalli ja pelinjohtaja Aleksi ”Aleksib” Virolainen.

Moni fani on pyytänyt videoiden kommenteissa ja sosiaalisessa mediassa, josko jaksoissa voitaisiin näyttää kuinka Virolainen johtaa joukkuetta pelin aikana. Sarjassa on kuultu Virolaisen ajatuksia ennen ja jälkeen otteluiden, mutta ei niiden aikana.

Ilta-Sanomat otti selvää Major-turnauksen aikana, miksi esimerkiksi harjoitusotteluiden aikana kuvattua materiaalia ei näytetä sarjassa. Syy on yllättävän yksinkertainen.

– Se on minun oma päätökseni, että en halua julki mitään materiaalia callaamisesta [pelinjohtamisesta]. En halua kertoa mitä taktiikoita käytetään pelissä tai mitä callaan vaikka basessa [aloituspaikassa], kertoi Virolainen puhelimitse.

Virolaisen päätös ei ole epätavallinen, sillä useimmat huippujoukkueet eivät puhu taktiikoistaan tai kommunikointitavoistaan julkisesti.

Miten sitten Virolainen johtaa joukkuettaan? Hän kertoo heillä olevan aina etukäteen laadittu pelisuunnitelma, jonka mukaan pääpiirteittäin pelataan. Osa pelinjohtajista kertoo taktiikan kierroksen alussa, jotkut taas tekevät päätöksiä tilanteen mukaan. Virolainen yhdistelee molempia.

– Joskus tietää tarkalleen, mitä tulee tehtyä. Jos oma peli rullaa hyvin, niin sitten saatetaan pelata flow’n mukaan.

Virolainen tykkää muuttaa pelin tempoa ottelun aikana, koska se tekee joukkueesta ennalta-arvaamattoman. Vaikeisiin tilanteisiin ja heikkoihin hetkiin, kuten parin peräkkäisen kierroksen häviämiseen, Virolaiselta löytyy myös muutama ässä hihasta.

– Ne toimivat aika isolla prosentilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?