”Gamereiden Starbucks” – tällainen on Helsingin keskustaan noussut pelitila

Julkaistu:

PELITILA
Pelaaminen palasi vajaan kahdeksan vuoden jälkeen Helsingin Kaisaniemeen, kun metroaseman viereen avattiin perjantaina Shelter Gameroom -pelitila.
Perjantaina 8. maaliskuuta pelaaminen palasi Kaisaniemeen, kun metroaseman vieressä oleviin tiloihin avattiin Shelter Gameroom -pelitila. Vain muutaman kymmenen metrin päässä toimi aikoinaan Level7 Gaming Cafe -pelikahvila, joka suljettiin huhtikuussa 2011.

270-neliöisestä Shelter Gameroomista löytyy 60 tehokasta tietokonetta sekä neljä konsolipistettä, joilla pääsee pelaamaan tuntimaksua vastaan. Pelit ja laitteet löytyvät valmiiksi, joten pelisessioihin ei tarvitse tuoda mukaan mitään.
Tiloista löytyy myös kymmenen hengen yksityistila, jota voi vuokrata esimerkiksi synttäreitä, kaveriporukan isompia pelihetkiä tai esports-joukkueen harjoitussessiota varten.

Privaattihuoneen lisäksi tilan erottaa Kamppiin joulukuussa avatusta GLHF:stä kerran kuussa järjestettävä Shelter Lockdown -peliyö, jolloin ennakkomaksua vastaan pääsee pelaamaan aamuun asti.

”Haluamme olla gamereiden Starbucks”

Shelter Gameroomin toimitusjohtaja on Duudsonien tuotteistusyhtiön Rabbit Merchandising Oy:n liiketoimintajohtajana aiemmin työskennellyt Tuomas Konttinen.

– Haluamme olla gamereiden Starbucks, eli vaivattomasti skaalautuvan mallin pohjalle rakentuva konsepti, jossa asiakas voi olla varma kokemuksensa korkeasta laadusta jo ennen kuin saapuu paikalle, kommentoi Konttinen tiedotteessa.

Ilta-Sanomille Konttinen kertoo yrityksen tavoitteen olevan myös tehdä pelaamisesta salonkikelpoista.

– Siinä missä menet leffaan, niin voit mennä pelaamaan tai töiden jälkeen kaverin kanssa vetämään änäripelit. Ja ehkä käydä yhdellä tuossa yläpuolella, hän maalaa kuvaa visiostaan.

Konttinen kertoo kohderyhmän olleen aluksi 18–24-vuotiaat sekä ala- ja yläasteikäiset. Rakentamisen aikana he huomasivat kuitenkin myös yli 30-vuotiaiden olevan kiinnostuneita.

– Jos kaikki menee hyvin, niin ei meillä ole tarkoitusta jäädä yhteen paikkaan, summaa hän tulevaisuuden toiveet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt