ENCEn menestys synnytti ennätyksiä Veikkauksella ja DNA:lla – myös Ilta-Sanomilla ja Ylellä kovia lukuja - Esports - Ilta-Sanomat

ENCEn menestys synnytti ennätyksiä Veikkauksella ja DNA:lla – myös IS:ssä ja Ylellä kovia lukuja

ENCEn viikonloppuinen hopeasija toi joukkueelle hurjan määrän uusia seuraajia. Pelit kiinnostivat myös Veikkauksen, Yle Areenan ja DNA:n asiakkaita.

Tässä yksi lukuisista EZ4ENCE-kylteistä, joita nähtiin paikan päällä Puolassa.

7.3.2019 9:00

Suomalainen Counter-Strike-joukkue ENCE saavutti sunnuntaina toisen sijan pelin ykkösturnauksessa Majorissa. Lähes täydellinen, yhteensä kolme viikkoa kestänyt tuhkimotarina on saanut runsaasti huomiota eri medioissa.

Suoritus on näkynyt seuraajamäärien kasvussa, kertoo ENCEn markkinointipäällikkö Joona ”natu” Leppänen. Viimeisen kuukauden aikana ENCE on saanut yli 20 000 uutta Twitter-fania ja 25 000 Instagram-seuraajaa. Playoff-viikolla tiimin Instagram-tili keräsi 1,7 miljoonaa näyttökertaa.

The Verkkars -yhtyeen tekemä #EZ4ENCE-kannatuslaulu on myös nauttinut suursuosiota. Kappaletta on kuunneltu Spotifyssa yli puoli miljoonaa kertaa. Lisäksi kappale oli maanantaina julkaistun Spotify Suomen top 50 -listan sijalla neljä.

Alunperin kappale ladattiin Youtubeen, jossa sillä on yli 535 000 toistoa. Finaalipäivän sunnuntaina 3. maaliskuuta julkaistua musiikkivideota on katsottu jo 250 000 kertaa.

Ennätykset uusiksi Veikkauksella ja DNA:lla

ENCEn menestys ja kiinnostus näkyi myös Ilta-Sanomien lukijamäärissä. Viimeisen viikon aikana esports-juttuja on luettu enemmän kuin esimerkiksi Joona ”Serral” Sotalan maailmanmestaruuden tai suomalaispelaajien vuosien 2017 ja 2018 The International -voittojen aikoihin.

Veikkaus kertoi ENCEn ja Astraliksen välisen finaalin olleen sunnuntain pelatuin pitkävetokohde. Finaalia pelattiin yhteensä enemmän kuin kahta toiseksi suosituinta, jotka olivat KHL-pudotuspeliottelu Dinamo Moskova – Jokerit ja Valioliigan Everton – Liverpool.

– Lähes kaikki aikaisemmat esports-vedonlyöntiennätykset pistettiin viimeisen parin viikon aikana uusiksi. Olen erityisen ilahtunut siitä, että se tapahtui suomalaisen tiimin ansiosta, sanoo Veikkauksessa esportsista vastaava tuotekehitysasiantuntija Jani Karjalainen.

ENCEn sunnuntai-iltainen finaalipeli näkyi myös DNA:n tilastoissa: Kaksi aiempaa tiedonsiirtoennätystä rikottiin, kerrotaan operaattorin viestinnästä Ilta-Sanomille.

DNA-verkon ulkopuolinen liikenne-ennätys oli finaalin aikana (kello 20–22) hieman yli 900 gigabittiä sekunnissa. Aiempi ennätys oli 853.

Mobiiliverkon uusi liikenne-ennätys on jatkossa 430 gigabittiä sekunnissa. Aiempi ennätys oli 380. Molemmat ennätyksen tehtiin finaalin aikana kello 20–22.

Suomeksi finaaliottelua pystyi seuraamaan esimerkiksi Yle Areenasta, josta finaalia katsottiin ”arvion mukaan” suorana yli 200 000 kertaa.

IEM: Katowice Major -turnauksen neljä päivää kestäneitä pudotuspelejä katsottiin kokonaisuudessaan noin 400 000 kertaa Areenassa, Yle Areenan palvelupäällikkö Kari Haakana kertoo Twitterissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?