ENCEn tuhkimotarina päättyi hopeaan – Major-mestaruus jälleen Tanskaan - Esports - Ilta-Sanomat

ENCEn tuhkimotarina päättyi hopeaan – Major-mestaruus jälleen Tanskaan

ENCE hävisi Counter-Striken suurimman turnauksen finaalissa maailman ykkösjoukkueelle Astralikselle.

Lukas ”gla1ve” Rossander ja Astralis voittivat Major-turnauksen jo toista kertaa peräkkäin. Kaiken kaikkiaan tanskalaiset ovat voittaneet tittelin jo kolmesti.­

3.3.2019 22:02

Suomalainen ENCE-joukkue on sijoittunut toiseksi räiskintäpeli Counter-Striken suurimman turnauksen Katowicessa, Puolassa.

ENCE hävisi IEM: Katowice Major -finaalissa tanskalaiselle Astralis-joukkueelle 0–2-tuloksella (de_train 11–16, de_inferno 4–16). IS seurasi finaalia hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Major-turnaus on pelin suurin ja arvostetuin. Lähes vuoden maailmanlistan kärkipaikkaa pitänyt Astralis tienasi toisesta peräkkäisestä Major-mestaruudesta 440 000 euroa.

Astraliksessa pelaavat Emil ”Magisk” Reif, Peter ”dupreeh” Rasmussen, Andreas ”Xyp9x” Højsleth, Nicolai ”device'” Reedtz ja Lukas ”gla1ve” Rossander. Tanskalaisia valmentaa Danny ”zonic” Sørensen.

Astralis on ollut pian jo vuoden maailmanlistan kärjessä. Tiimiin kuuluvat (v-o): Nicolai Reedtz, Lukas Rossander, Andreas Højsleth, Peter Rasmussen ja Emil Reif.­

ENCE saa hopeasijasta 132 000 euroa. Tulos on joukkueen historian ylivoimaisesti paras. Tiimissä pelaavat Aleksi ”allu” Jalli, Sami ”xseveN” Laasanen, Jere ”sergej” Salo, Aleksi ”Aleksib” Virolainen ja Sami ”xseveN” Laasanen. Joukkuetta valmentaa Slaava ”Twista” Räsänen.

Katowicen Major-turnaus oli ENCEn historian ensimmäinen. Joukkueen matka kolme viikkoa kestäneessä Major-turnauksessa oli lähellä päättyä jo ennen pudotuspelejä.

Toisessa lohkovaiheessa ENCE hävisi kaksi ensimmäistä ottelua, mutta voitti seinää vasten -tilanteessa tarvittavat kolme viimeistä peliä.

Hopea ei ole häpeä! ENCEssä pelaavat (v-o): Jani Jussila, Jere Salo, Aleksi Virolainen, Aleksi Jalli ja Sami Laasanen.­

Pudotuspeleihin ENCE lähti altavastaajana, mutta se ei näkynyt joukkueen suorituksissa. Puolivälierissä kaatui Team Liquid (maailmanlistalla toisena) ja välierissä Na`Vi (#3).

ENCEä ennen Majorissa oli suomalaisjoukkueista pelannut ainoastaan 3DMAX, joka hävisi molemmat ottelunsa keväällä 2015. Kisakaupunki oli silloin myös Katowice.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?