Se on siinä! ENCE eteni Major-finaaliin

Julkaistu:

CS:GO
Suomalainen ENCE-joukkue kilpailee sunnuntai-iltana Counter-Striken suurimman turnauksen voitosta!
Suomalainen Counter-Strike-joukkue ENCE on edennyt IEM: Katowice Major -turnauksen finaaliin. Turnaus on pelin suurin ja arvostetuin.

Puolan Katowicessa pelattavien kisojen välierissä ENCE kaatoi ukrainalaisjoukkue Natus Vinceren 2–1-tuloksella (de_train 16–14, de_dust2 4–16, de_mirage 16–14).

Na`Vi lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta suomalaisjoukkue oli lopulta selvästi parempi. Ottelua seurasi samanaikaisesti lähetyksien kautta parhaimmillaan yli miljoonaa katsojaa. Spodek-areenalla katsojia oli yli 10 000.

– Tuntuu uskomattomalta. En tiedä mitä juuri tapahtui, voitimme NaVin 2–1, tuntuu uskomattomalta, totesi häkeltynyt Aleksi ”Aleksib” Virolainen heti voiton jälkeen suorassa lähetyksessä.
ENCEssä pelaavat Aleksi ”allu” Jalli, Jere ”sergej” Salo, Jani ”Aerial” Jussila, Sami ”xseveN” Laasanen ja Virolainen. Joukkuetta valmentaa Slaava ”Twista” Räsänen. Pelaajista vain Jalli on aiemmin pelannut Major-turnauksessa.
  • Lue jutun lopusta miten tiukka välieräottelu eteni!
Major-finaali pelataan sunnuntai-iltana kello 20 Suomen aikaa. ENCE kohtaa finaalissa joko brasilialaisen MIBRin tai tanskalaisen Astraliksen, joka on maailman ykkösnimi ja hallitseva Major-mestari. Vastustaja selviää lauantai-illan aikana.

Major-finaalissa on panoksena maailman ykkösjoukkueen titteli ja 440 000 euron pääpalkinto. Häviäjä palkitaan vajaalla 132 000 eurolla. Ilta-Sanomat uutisoi tarkemmin finaalista sunnuntaina.

Näin välierä eteni: Hurja nousu, selkäsauna ja tiukka voitto!

ENCE lähti otteluun altavastaajana, mutta se ei näkynyt suorituksissa. Avauskartassa ENCE nousi 10–14-tappioasemasta 16–14-voittoon. Jussila ja 17 vuotta perjantaina täyttänyt Salo olivat tilastojen osalta parhaat pelaajat, mutta Jallin 11–14-tilanteessa voittama 1v2-suoritus oli elintärkeä.
Toinen kartta de_dust2 alkoi täysin Na`Vin hallinnassa: Urainalaiset voittivat terroristeina helponnäköisesti huimat 13 kierrosta. ENCE hävisi kartan lopulta rumin lukemin 4–16. Veteraanipelaaja Jallin peli ei kulkenut lainkaan toisessa kartassa, kun hän sai koko kartassa vain kaksi tappoa.

Kolmannessa kartassa de_miragessa ensimmäiset kierrokset menivät puolin ja toisin. Na`Vi onnistui 4–3-tilanteessa voittamaan kolme kierrosta putkeen, mutta ENCE vastasi kahdella peräkkäisellä kierrosvoitolla. Puolia vaihdettiin Na`Vin 9–6-johdossa.

Puoltenvaihdon jälkeen Na`Vi kasvatti johtoaan 12–6:een, mutta sitten alkoi ENCEn hurja nousu. ENCE nousi ensin tasoihin ja sitten johtoon. 13-12-tilanteessa seuraavat kolme kierrosta menivät ristiin. ENCE kesti kuitenkin paineet 14–14-tilanteessa – finaalipaikka varmistui 16–14-lukemin!

Parhaillaan Puolassa järjestettävä Major-turnaus on pelin historian 14:s. ENCE on jo varmistanut paikkansa elo-syyskuussa Berliinissä pelattavaan seuraavaan Majoriin.Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt