SuperJymy vaihtaa nimeä SJ Gamingiin – luvassa uudenlaisia sponsoreita ja mahdollisia omistusjärjestelyitä - Esports - Ilta-Sanomat

SuperJymy vaihtaa nimeä – luvassa uudenlaisia sponsoreita ja mahdollisia omistusjärjestelyitä

SuperJymy on nyt SJ Gaming. Kuvassa CS-joukkueen pelaajat (v-o): Mikko Välimaa, Tony Niemelä, Tuomas Louhimaa, Jesse Grandell ja Elias Olkkonen.

Julkaistu: 20.2.2019 13:00

SuperJymy tunnetaan jatkossa nimellä SJ Gaming.

Lokakuussa 2017 pesäpalloseura Sotkamon Jymy ilmoitti laajentavansa esportsiin Counter-Strike-räiskintäjoukkueen voimin. Tiimi sai nimeksi SuperJymy, joka on Sotkamon Jymyn taustalla olevan yrityksen nimi.

Sotkamossa on nyt päätetty jättää SuperJymy nimi vain yritysmaailmaan. Esportsin parissa toiminta jatkuu nimellä SJ Gaming. Uuden nimen lisäksi joukkueen logo ja ilme muuttuvat.

Nimenvaihdolla halutaan terävöittää ja vauhdittaa joukkueen matkaa kohti maailman kärkikahinoita, kerrotaan tiedotteessa. Agendana on urheilijapolun ja kansainvälistymisen lisäksi valjastaa käyttöön uudenlainen seuratoiminta.

– Tämä tulee tarkoittamaan tulevaisuudessa uudenlaisia yhteistyökumppanuuksia ja mahdollisesti muita omistusjärjestelyitä. Näemme kansainvälistymisen ja Kainuun rakentamisen merkittäväksi esports-toimintakentäksi suurena mahdollisuutena, taustoittaa SuperJymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen.

Kainuun alueella toimii muun muassa Kajaanin Ammattikorkeakoulu (KAMK), jossa alkoi syksyllä Esports Business -koulutusohjelma. ESports on huomioitu myös Vuokatti-Rukan Urheiluakatemiassa, jossa järjestetään erilaisia leirejä ja nuorisotoimintaa.

SJ Gamingin manageri Niklas Pehkonen kuvailee joukkueen ensimmäinen vuoden olleen opettavainen. Pehkosen mukaan nyt on aika koventaa panoksia.

– Kilpakentillä tavoitteet ovat korkealla. Taustalla tehtävä kokonaisvaltainen kehitystyö kantaa varmasti hedelmää niin meidän joukkueen kuin koko elektronisen urheilun kentällä, kommentoi Pehkonen tulevaa.

SJ Gamingin CS-joukkueeseen kuuluvat Jesse ”KHRN” Grandell, Tuomas ”SADDYX” Louhimaa, Tony ”arvid” Niemelä, Elias ”Jamppi” Olkkonen ja Mikko ”xartE” Välimaa. Joukkue kilpailee muun muassa huhtikuussa alkavassa Telia Esports Seriesissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?