25 miljoonaa pelaajaa, 16 000 huijaria, isot nimet kiinnostuneet... Apex Legends on ollut alkuvuoden pelisensaatio - Esports - Ilta-Sanomat

25 miljoonaa pelaajaa, 16 000 huijaria, isot nimet kiinnostuneet... Apex Legends on ollut alkuvuoden pelisensaatio

Bloodhound on yksi Apex Legendsin hahmoista.

Julkaistu: 20.2.2019 16:00

Apex Legendsin ensimmäinen reilu viikko on ollut pelkkää juhlaa.

Helmikuun ykköspuheenaihe pelimaailmassa on ollut Fortniten ja PlayerUnknown’s Battlegroundsin kanssa samalle pelikentälle astellut uusi ilmaispeli Apex Legends.

Niin sanotun selviytymispeligenren uusin tulokas keräsi ensimmäisen viikon aikana huimat 25 miljoonaa pelaajaa. 16 000 pelaajaa on jo saanut bännit huijaamisesta, kertoo pelin kehittäneen Respawnin edustaja Redditissä.

Apex Legends on myös ollut Twitchin katsotuimpia pelejä julkaisusta lähtien. Esimerkiksi ”räiskintäpelien kuningasMichael ”Shroud” Grzesiek on kerännyt Apexia pelatessaan useasti yli 100 000 samanaikaista katsojaa.

Monet isot kilpapelijoukkueet ovat myös kiinnostuneet pelistä. Esimerkiksi eurooppalaiset Fnatic ja G2 Esports ovat molemmat ilmoittaneet Twitterissä ottavansa avoimia hakemuksia vastaan. Suomalaisjoukkueista toistaiseksi vain YMCA Esports on kiinnittänyt oman joukkueen.

Rapakon toisella puolella 100 Thieves ja TSM ovat kertoneet etsivänsä pelaajia. Rogue-organisaatio löysi itselleen joukkueen, joka kilpailee Apexin lisäksi Call of Dutyn omassa battle royale -pelitilassa.

NRG Esports teki puolestaan nopeasti sopimuksen pelissä eniten tappoja keränneen Coby ”Dizzy” Meadowsin kanssa.

Meadows on ollut iskussa pelin kahdessa ensimmäisessä isossa turnauksessa, joissa hän on kilpaillut yhdessä Tyler ”Ninja” Blevinsin ja Richard ”KingRichard” Nelsonin kanssa. Kolmikko voitti viime tiistaina Twitch Rivalsin ja heti perään perjantaina Guy ”DrDisRespect” Beahmin järjestämän Code Red -turnauksen.

Blevinsille tiistainen Twitch Rivals -voitto oli merkittävä. Hän on nyt voittanut ensimmäisen ison turnauksen neljässä eri battle royale -pelissä.

Twitch Rivalsin toinen Apex Legends -turnaus pelattiin eilen tiistaina. Seuraavasta isosta turnauksesta ei ole vielä tietoa, mutta ECL Gaming on ilmoittanut järjestävänsä kevään aikana 5000 euron liigan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?