Tapio Suominen vertasi esportsia naapurin varhaiskypsien rintojen katseluun – ”Ei silläkään ollut mitään tekemistä urheilun kanssa”

Tapio Suomisen twiitit koskien esportsia aiheuttivat melkoisen väännön Twitterissä.

Tapio Suominen latasi Twitterissä, ettei esportsilla ole mitään tekemistä urheilun kanssa. Kaikki eivät olleet samaa mieltä.

19.2.2019 16:00

Ylen entinen urheilutoimittaja- ja selostaja Tapio Suominen sohaisi muurahaispesään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Twitterissä.

Sunnuntaiyönä kello 02.08 Suominen twiittasi, ettei esports ole urheilua vaan ”puuhastelua, josta tukijat maksavat miljoonia”.

– Urheilun kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Ajoin poikasena Scaletrixiä, ja katselin naapurin Tainan varhaiskypsiä tissejä, mutta ei silläkään ollut mitään tekemistä urheilun kanssa... Suominen jatkoi twiittiään.

  • Onko esports urheilua vai ei? Vastaa jutun lopussa olevaan kyselyyn!

Twiitti on kerännyt tähän mennessä 52 jakoa ja 509 tykkäystä. Twiitti on kerännyt myös peräti 148 vastausta. Osa kommentoijista on Suomisen kanssa samaa mieltä, mutta ei kaikki.

– Onko se urheilua vai ei on eri asia. Puuhastelua se ei kyllä ole, vaan paljon ammattimaisempaa toimintaa kuin suuri osa perinteisistä urheilulajeista. Ajat muuttuu, kommentoi Twitter-käyttäjä @RKivisilta.

– Ymmärrän näkökulmasi ja kyse on vielä hyvin herkästä aiheesta, etenkin kotimaassamme. Mutta mikäli tavoitteellisen digitaalisen pelaamisen ja minkä tahansa muun tavoitteellisen kilpaurheilulajin elementit ja prosessit pilkottaisiin osiin, niitä olisi vaikea erottaa toisistaan, vastasi Suomen elektronisen urheilun liiton varapuheenjohtaja Otto Takala.

– Jalkapallo ei ole urheilu, se on puuhastelua, josta tukijat maksaavat miljardeja, vitsaili @Filip_kalervo.

Suomisen kanssa samoilla linjoilla oli osa ketjuun vastanneista.

– Miksi täällä porukka hikeentyy, kun Tapsa kertoi oman mielipiteensä? Jos joku on toista mieltä kommentin kanssa, perustele. Monen kommentit paljastavat, että kun olis pitäny istua äikän tunnilla, on harrastettu e-urheilua, twiittasi puolestaan käyttäjä @Konservatiivi1.

– Jaahas pizzaa ja energia juomaa naamaan mättävät aikuisjonnet ottaa vähän lämpöä Ei teidän nyt noi tarvitse suuttu jos joku arvostelee lasten konsolipelejä, kirjoitti @MarkoKarvonen3.

Muutamat eivät ottaneet kantaa keskusteluun, mutta Suomisen käytökseen.

– Älähän ny Tapsa viitti. Ajan myötä asiat muuttuu; Urheilu käsitteenä, urheilulajit ylipäätään ja varmasti myös Tainan tissit, visersi @Greediyo.

– No niin Tapsa, vääränlaista maniatweettiä tällä kertaa. Ei näillä seuraajat lisäänny. #ajatmuuttuu, sivalsi @Jkuva.

ENCE-organisaation markkinointipäällikkö Joona ”natu” Leppänen otti myös kantaa keskusteluun.

Maanantai-iltana Suominen jatkoi aiheesta twiittaamista: Hän kertoi katsoneensa Counter-Strikea, jossa ammutaan ihmishahmoja.

– Perun pahat puheeni. Kyllä sen täytyy olla urheilua, twiittasi Suominen nauruhymiön kera.

Toiselle käyttäjälle suunnatussa twiitissä Suominen ihmetteli ihmisten reaktioita pieneen provosointiin.

– Jännää huomata, että itseään edelläkävijänä pitävällä jengillä menee vati nurin, kun vanha inasen provoaa... kirjoitti Suominen nauruhymiöiden kera.

Kilpapeliammattilaisista urheilua vai ei -kysymykseen ovat aiemmin ottaneet kantaa esimerkiksi Dota 2:n maailmanmestari Jesse ”JerAx” Vainikka ja CS-ammattilainen Aleksi ”allu” Jalli.

– Lähtökohtaisesti on huono juttu, että urheilu ja e-urheilu yritetään laittaa yhteen. Molemmat ovat oma ilmiönsä. Kutsun itseäni kilpapelaajaksi ja lajia kilpapelaamiseksi, ettei se sekoitu urheiluun, Vainikka sanoi syksyllä STT:lle.

– En itse koe sitä urheiluksi vaan se on mielestäni kilpailemista. Urheilu on mielestäni enemmän fyysistä aktiviteettiä, mutta en ole se joka näitä määritelmiä päättää, kommentoi Jalli tammikuussa 2017 IS:lle.

Monet toimijat, kuten Suomen elektronisen urheilun liitto, puolestaan haluavat lajin urheilun kanssa samalle viivalle. Esports on jo hyväksytty virallisena lajina muun muassa Puolustusvoimien urheilukouluun.

Vainikka ja hänen joukkuetoverinsa Topias ”Topson” Taavitsainen nähtiin viime vuoden lopulla Linnan juhlissa. Kutsuissa kaksikon titteliksi oli kirjoitettu e-urheilija.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?