Telia paljasti esports-sarjansa kevään suunnitelmat – CS-liigassa mukana yllätysnimi

Julkaistu:

TELIA ESPORTS SERIES
Telian esports-sarjan ensimmäisellä kaudella pelataan räiskintäpeli Counter-Strikea ja mobiilipeli Arena of Valoria.
Teleoperaattorijätti Telia esitteli helmikuun alussa Assembly-tapahtuman yhteydessä oman esports-sarjansa, Telia Esports Seriesin. Silloin ei vielä paljastettu mitä pelejä liigassa pelataan tai millaisista palkintopoteista kisataan.

– Uskomme vahvasti tähän, joten siksi aloitamme oman sarjan. Liigaa ei voi tehdä vain yhden kauden ajan, vaan sitä pitää rakentaa ajan mittaan, kertoi Telia Finlandin toimitusjohtaja Stein-Erik Vellan IS:lle Assemblyilla.

Telia on nyt kertonut, että kevätkaudella pelataan räiskintäpeli Counter-Strikea sekä mobiilipeli Arena of Valoria. CS-liigan palkintopotti on 40 000 euroa ja Arena of Valorissa jaetaan 10 000 euroa.

CS-liiga alkaa 26. huhtikuuta ja finaalit pelataan 7. kesäkuuta. Sarjassa kilpailee kahdeksan joukkuetta, joista puolet varmistaa paikkansa karsinnoista. Kaikki pelit finaalia lukuun ottamatta pelataan netissä.

Suoran kutsun liigaan ovat saaneet Suomen ykkösnimet ENCE, HAVU ja SuperJymy. Neljäs kutsuttu joukkue on tiedotteen mukaan täysin uusi nimi CS-maailmassa. Kyseinen joukkue paljastetaan ensi viikolla.
Mobiilipeli Arena of Valorin liigakausi alkaa 27. huhtikuuta. Finaalit pelataan Assembly Summer 2019 -tapahtuman yhteydessä Helsingissä 1.–4. elokuuta. Liigassa kilpailee kahdeksan viiden hengen joukkuetta. Kaikki joukkueet varmistavat paikkansa maaliskuussa pelattavista karsinnoista.

– Klassikkopelin ja uudemman tulokkaan kombo on kiehtova. Saamme lähetyksiin monipuolista ja houkuttelevaa sisältöä, joka viihdyttää monia. Aiomme tehdä oman näköistä sarjaa rakkaudesta lajiin, sanoo Assemblyn toimitusjohtaja Pekka Aakko.


”Kunnon liiga täältä puuttui ja sen me halusimme tänne tuoda”

IS kirjoitti Telia Esports Seriesin tavoitteista viime viikolla. Haastattelussa suunnitelmista kertoivat Aakko ja Telian esports-tiimiin kuuluva Niklas Segercrantz.

– Vaikka täällä on erilaisia liigoja, niin ne on hyvin pitkälti suunnattu hc-pelaajille. Ne eivät tavoita suurta yleisöä, joka taas pitäisi meidän mielestä tavoittaa. Kunnon liiga täältä puuttui ja sen me halusimme tänne tuoda, kertoi silloin Aakko.

Kaksikko kertoi liigasta löytyvän pelattavaa kaikille pelaajille taitotasosta riippumatta. Yksi sarjan tavoitteista on luoda polku, jota seuraamalla kenellä tahansa on mahdollisuudet päästä ammattilaiseksi. Toistaiseksi huipulle pääseminen on vaatinut huomattavan määrän tuuria.
Segercrantz kertoi toivovansa ruohonjuuritason tilanteen parantuvan merkittävästi tulevina vuosina. Ihannetilanne olisi, jos vanhempi voisi tulevaisuudessa viedä lapsensa pelaamaan paikalliseen peliseuraan.

– Ihan niin kuin nyt voi viedä lapsen harrastamaan jääkiekkoa tai jalkapalloa, maalaili Segercrantz tulevaisuuden ihannetilannetta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt