Suomalaisilla unelma-alku, suuria ongelmia, yllätystuloksia... Näin CS:n jättiturnauksen avauspäivä sujui

Julkaistu:

CS:GO
Suomalaisjoukkue ENCE on voiton päässä turnauksen seuraavasta vaiheesta. ENCE pelaa iltapäivällä jatkopaikasta.
Puolassa alkoi eilen keskiviikkona Counter-Striken huipputurnaus IEM: Katowice Major, jossa 24 joukkuetta kilpailee miljoonan dollarin palkintopotista ja maailman ykkösjoukkueen tittelistä.

Kolmivaiheisen turnauksen ensimmäisessä osiossa kilpailee vain 16 joukkuetta, joista yksi on suomalainen ENCE. Suomalaisjoukkue aloitti turnauksen parhaalla mahdollisella tavalla.

ENCE voitti keskiviikkona venäläisen Team Spiritin ja illan päätteeksi ranskalaisen G2 Esportsin. Viiden kierroksen lohkovaiheesta etenee jatkoon kolmella voitolla. Torstaina ENCE kohtaa australialaisen Renegadesin, kun panoksena on jatkopaikka.

ENCEn ja Renegadesin välinen ottelu alkaa Suomen aikaa kello 16.20. Peliä voi seurata Twitchistä suomeksi tai englanniksi. Yle näyttää Areenan kautta pääosan otteluista suomeksi.

Seuraa otteluita suomeksi:


Tekniset ongelmat venyttivät pelejä – ruotsalaisjätillä karmea avauspäivä

Majorin avauspäivä oli kaikkea muuta kuin mitä turnausjärjestäjä ESL toivoi. Ensimmäinen ottelu alkoi yli tunnin myöhässä teknisten ongelmien vuoksi.

Ongelmat jatkuivat vielä illalla, kun koko tapahtumapaikan nettiyhteys kaatui. Turnauspäivä kesti lopulta yli 12 tuntia, kun viimeiset ottelut päättyivät Suomen aikaa vasta 02.30 yöllä.
Turnauksen avauspäivä oli tuloksien osalta mielenkiintoinen. Ruotsalaisjätti Fnatic, joka on kilpailut kaikissa Major-turnauksissa, hävisi rumin lukemin altavastaajille ViCi Gamingille ja Winstrikelle. Torstaina joukkue kohtaa Grayhoundin ja häviäjä on ulkona mestaruustaistosta.

Fnaticin suoritusten lisäksi puhetta on riittänyt kiinalaisjoukkue TyLoosta. Kiinalaistiimi voitti avauspäivänä kovat nimet Vitalityn ja Cloud9:n. TyLoo pelaa tänään illalla jatkopaikasta NRG:tä vastaan.

Yksittäisistä tuloksista Ninjas in Pyjamasin 13–16-tappio Renegadesia vastaan oli päivän yllättävimpiä.

C9:n keltanokan Jordan ”Zellsis” Montemurron ensimmäinen kierros Majorissa:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Torstaina selviävät ensimmäiset kaksi jatkoon pääsijää (ENCE–Renegades ja NRG–TyLoo) sekä kaksi putoajaa (Fnatic–Grayhound ja Spirit–Furia). Sunnuntaina päättyvästä ensimmäisestä vaiheesta etenee jatkoon yhteensä kahdeksan joukkuetta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt