Loppusyksystä huipulle palannut suomalaisjoukkue sai huippusopimuksen – ”Resurssit ovat taas pykälää isommat”

Julkaistu:

ESPORTS
Suomalaisen ENCEn pitkäaikainen Rainbow Six: Siege -joukkue siirtyy edustamaan saksalaista Mousesportsia.
Suomalaisen kilpapeliorganisaatio ENCEn heinäkuussa 2017 kiinnittämä Rainbow Six: Siege -joukkue siirtyy pelaamaan saksalaisen Mousesportsin alle.

Mousesportsia edustavat jatkossa suomalaiset Niklas ”Willkey” Ojalainen, Jouni ”Bounssi” Salo, Ville ”SHA77E” Palola, Alex ”SlebbeN” Nordlund ja belgialainen Santino ”Gomfi” de Meulenaere. Tiimiä valmentaa hollantilainen Michiel ”oVie” van Dartel ja managerina jatkaa Mikko ”ProtaX” Mutanen.

Ilta-Sanomat tavoitti kapteeni Ojalaisen, joka kertoo siirron tulleen varmasti monelle yllätyksenä. Mousesportsilta saatu tarjous oli kuitenkin sellainen, josta he eivät voineet kieltäytyä.

– Voisi sanoa, että isompaan talliin siirrytään ja näin ollen tarjolla olevat resurssit ovat taas pykälää, kahta isommat kuin aikaisemmin. Tekeminen jälleen kerran ammattimaistuu, kommentoi Ojalainen siirtoa.

– Olen nyt ensimmäistä kertaa siinä tilanteessa, että voin sanoa itseäni esports-ammattilaiseksi. Tähän mennessä olen kutsunut itseäni vain kilpapelaajaksi, iloitsee Ojalainen.

Menestystä seurasi useampi epäonnistuminen

Mousesportsin uudella joukkueella on pitkä historia: Ojalainen ja Salo ovat pelanneet yhdessä alusta asti eli keväästä 2016 asti. Heidän silloin perustama GiFu-joukkue, josta tuli myöhemmin ENCE, on yksi pelin menestyneimmistä tiimeistä.

ENCEn alla joukkue voitti muun muassa pelin ykkösliigan Pro Leaguen marraskuussa 2017. Silloin kokoonpanoon kuuluivat Ojalaisen, Palolan ja Salon lisäksi Juhani ”Kantoraketti” Toivonen ja Otto ”Pannari” Heikkinen.

Helmikuussa 2018 pelatun Six Invitational -MM-turnauksen jälkeen, missä ENCE sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon, tiimin tulokset romahtivat. Kevään ja kesän aikana joukkueen kokoonpano muuttui useita kertoja. Loppusyksystä tiimi nousi takaisin Pro-liigaan.
Tammikuussa alkaneella uudella Pro-liigakaudella joukkue on pelannut kohtalaisesti: Seitsemästä ottelusta joukkue on voittanut kolme, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kolmesti. Tiimi on neljännellä sijalla ja kiinni playoff-paikassa.

Parhaillaan käynnissä olevaa MM-turnausta eli Six Invitationalia joukkue seuraa kotikatsomoista. Joulukuussa pelatuissa karsinnoissa joukkue jäi kauas jatkopaikasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt