Kaikki pelaavat nyt Apex Legendsiä – uusi ilmaispeli keräsi kolmessa päivässä yli 10 miljoonaa pelaajaa - Esports - Ilta-Sanomat

Kaikki pelaavat nyt Apex Legendsiä – uusi ilmaispeli keräsi kolmessa päivässä yli 10 miljoonaa pelaajaa

Pelin alussa joukkue valitsee vuorotellen omat hahmonsa kahdeksasta vaihtoehdosta. Hahmot eroavat toisistaan erilaisilla kyvyillä.

Julkaistu: 11.2.2019 11:19

Apex Legends -peli on ollut pelaajien ykköspuheenaihe viimeisen viikon.

EA:n omistama Respawn Entertainment, joka tunnetaan Titanfall-pelisarjasta, julkaisi viikko sitten maanantaina uusimman pelinsä. Apex Legends niminen ilmaispeli julkaistiin pc:n lisäksi Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.

Apex Legends kuuluu niin sanottuun battle royale -genreen. Genren suurimmat pelit ovat olleet viimeisen vuoden ajan Fortnite ja PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Tällä hetkellä Apex Legends pesee lattiaa molemmilla kilpailijoilla.

Futuristinen selviytymistaistelu alkaa hypyllä valitsemalleen alueelle, josta pyritään löytämään aseet ja tarvikkeet mahdollisimman nopeasti.

Yksi iso ominaisuus erottaa pelin kilpailijoista

Apexin perusidea on sama kuin muissa battle royale -peleissä: Joukkueet hyppäävät saarelle ja etsivät tarvikkeita pienenevällä pelialueella. Viimeisenä elossa oleva joukkue voittaa pelin.

Pelissä voi kilpailla tällä hetkellä vain kolmen hengen joukkueina. Jokaisessa ottelussa on 20 joukkuetta eli yhteensä 60 pelaajaa.

Ennen peliä joukkueet valitsevat pelihahmot kahdeksasta vaihtoehdosta. Hahmoista kaksi pitää avata pelaamalla tai rahalla. Hahmoilla on erilaisia taitoja ja erikoiskykyä, joten hahmoyhdistelmät vaikuttavat myös tiimipelaamiseen.

Apex on pelitemmoltaan verrattavissa Call of Dutyyn ja Overwatchiin: Vauhtia on selvästi enemmän kuin Fortnitessa tai PUBGissa.

”Shroud”, räiskintäpelien kuningas, tuhoaa vastustajia Apexissa:

Peli on saanut hehkutusta muun muassa yleisestä toimivuudesta, pelimekaanikoista ja kontrolleista. Muista battle royalesta poiketen pelaajan peli ei pääty varmasti kuolemaan, sillä tiimikaverit voivat tuoda kuolleen pelaajan takaisin peliin. Tämä onnistuu viemällä kuolleen pelaajan pudottama esine uudelleensyntymispaikalle, joita on ympäri karttaa.

Monista muista peleistä tutut yllätyslaatikot ja pelin sisäiset ostot löytyvät myös Apexista. Tarjolla oleva maksullinen sisältö ei vaikuta kuitenkaan millään tavalla itse pelaamiseen: Rahalla ei saa ostettua etulyöntiasemaa muihin pelaajiin nähden.

Rahalla voi ostaa esimerkiksi erilaisia ulkoasuja pelihahmoille tai aseisiin. Rahalla saa avattua myös lukitut hahmot, jos pelaaja ei halua käyttää aikaa niiden hankintaan.

Kolmessa päivässä yli 10 miljoonaa pelaajaa

Respawn kertoi PC Gamerille pelin keränneen kahdeksassa tunnissa yli miljoona pelaajaa. Ensimmäisen vuorokauden aikana peliä kokeili yhteensä 2,5 miljoonaa pelaajaa, joista peräti 600 000 oli samanaikaisesti pelaamassa.

Kolmen päivän pelaajasaldo oli huimat 10 miljoonaa. Peli on ollut myös pelaajien suosiman Twitch-palvelun katsotuimpien pelien joukossa julkaisusta asti. Peliin ovat hurahtaneet muun muassa suosikkinimet Tyler ”Ninja” Blevins, Michael ”Shroud” Grzesiek ja Félix ”xQc” Lengyel.

Potentiaalia kilpapeliksi?

Monet tunnetut kilpapelaajat ja joukkueet ovat innostuneet Apexista. Esimerkiksi amerikkalainen NRG Esports pyysi lupaavia pelaajia olemaan yhteydessä. Myöhemmin joukkue kertoi Twitterissä saaneensa viestejä reilusti enemmän kuin he odottivat.

Apexin toimivuus kilpapelinä mitataan ensimmäisen kerran kunnolla jo hyvin pian: Twitch järjestää kaksi 100 000 dollarin turnausta 12. ja 19. helmikuuta. Molemmilla kerroilla järjestetään omat turnaukset Euroopalle ja Amerikalle.

Turnauksissa kisaavat Twitchin suositut striimaajat. Vahvistettuja nimiä ovat Grzesiek, Lengyel, Guy ”Dr Disrespect” Beahm ja Ali ”Myth” Kabbani. Normaalista poiketen turnaukset kisataan 16 joukkueen voimin.

Apex Legendsissä kilpaillaan kolmen hengen joukkueissa. Yhdessä ottelussa on aina 20 joukkuetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?