Esports

”Tällä hetkellä käteni tärisevät pelosta” – Jere Salmela sai sunnuntaina viestin, joka saattoi päättää hänen peliuransa

Julkaistu:

ESPORTS
Jere Salmelan ura PUBG-pelissä saattoi päättyä yhden virheen vuoksi.
PlayerUnknown’s Battlegrounds -peliä pelaava Jere ”JERPSi” Salmela on ajautunut erikoiseen tilanteeseen. Conquer Gaming -joukkuetta edustava Salmela on saanut yllättäen pelikiellon eli bännit.

Salmela kertoi tilanteestaan Twitterissä, jossa hän jakoi asiaa koskevan kirjoituksena sunnuntaina 3. helmikuuta. Hän kirjoittaa huomanneensa bännit sunnuntaiaamuna. Pelikielto tuli hänelle yllätyksenä.
Salmela kirjoittaa silti tietävänsä syyn pelikieltoon: Hän aloitti hiljattain striimaamaan, mutta siihen käytettävä ohjelmisto ei tue hänen käyttämäänsä puhenappulaa (hiiren sivunäppäin). Youtubesta hän löysi videon, jolla kerrotaan miten tilanteen saa korjattua niin sanotulla AHK-skriptalla eli komentosarjalla.

PUBGin käyttämä huijauksenesto-ohjelma (BattlEye) katsoo automaattisesti AHK-skriptan käyttämisen huijaamiseksi, kirjoittaa Salmela. Samasta syystä hän uskoo pelikiellon perumisen olevan mahdollista, vaikka mahdollisuudet ovat lähes olemattomat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Striimasin ja pelasin onnellisesti ja ongelmitta hetken aikaa, kunnes tämä tapahtui. Minua ei ole koskaan epäilty tai syytetty minkäänlaisesta huijauksesta. [...] Olen aina ollut keskivertoa parempi PUBG-pelaaja, tulokset puhukoon puolestani, kirjoittaa Salmela.

Sivuun liigaotteluista

Bännit saatuaan Salmela jätti asiasta tukipyynnön kaikkien mahdollisten tarpeellisten tietojen kanssa pelin julkaisijalle. Salmela ei usko saavansa tilanteeseen toivomaansa ratkaisua.

– Jos tästä ei tule tarkempaa jatkotutkimusta ja he [kehittäjät] antavat asian vain olla, niin myönnän olevani äärimmäisen pettynyt.

– Tällä hetkellä käteni tärisevät pelosta. Tunnen suurta katumusta tekemästäni virheestä, vaikka se oli pieni, niin vaikutus on iso.
Salmela on pelannut PUBGia kahden vuoden aikana lähes 4000 tunnin edestä. Hänen edustamansa Conquer Gaming -joukkue kilpailee muun muassa PUBG Suomiliga (PSL) -sarjassa. Sarjan järjestävä PUBG Finland on kertonut Salmelan olevan toistaiseksi sivussa liigaotteluista.

– Olemme päättäneet, ettei Jerpsi saa osallistua PSL-peleihin ennekuin olemme saaneet PUBG Corp. tarvittavat tiedot porttikieltoon liittyen. Mikäli porttikielto todetaan vääräksi ja se kumotaan saa hän osallistua peleihin normaalisti, kommentoi Salmelan tilannetta PUBG Finlandin ylläpito sivuillaan.

Torstai-iltaan mennessä Salmela ei ollut saanut vastausta tukipyyntöönsä PUBG. Corporationilta. Pelikielto on yhä voimassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt