”Ruohonjuuritason toimintaa ei ole lähellekään tarpeeksi” – Suomalaiset pelitalot lyövät hynttyyt yhteen - Esports - Ilta-Sanomat

”Ruohonjuuritason toimintaa ei ole lähellekään tarpeeksi” – Suomalaiset pelitalot lyövät hynttyyt yhteen

SJK ja Turku Evolution haluavat tarjota enemmän pelitoimintaa lapsille. Kuvassa näkyvä Fortnite-peli on tällä hetkellä nuorten ykköspeli.

Julkaistu: 7.2.2019 20:45

SJK Esportsin mukaan yleisin vanhemmilta kuultu kysymys on, että miten nuori pääsee harrastamaan pelaamista kunnianhimoisesti.

SJK Esports ja Turku Evolution aloittavat yhteistyön, jonka toiminta keskittyy molempien toimijoiden ylläpitämiin pelitaloihin. Yhteistyön tuloksena osapuolet lähtevät yhdessä rakentamaan nuorille suunnattua kilpapelitoimintaa.

– Yksi yleisimmistä vanhemmilta kuulluista haasteista meille on selkeästi, että miten nuori pääsisi treenaamaan tahtomaansa lajia kunnianhimoisesti. Lajista riippuen tiimin löytäminen ja ryhmäytyminen voi olla kovin haastavaa, kommentoi SJK esportsin tapahtumatuottaja Mikko Jokipii.

Molemmat toimijat alkavat rakentamaan kerhotoiminnan lisäksi omia joukkueitaan, joille tarjotaan ohjatun harjoittelun lisäksi valmennusta. Pelitalot tarjoavat tilat sekä tarvittavan laitteiston harjoittelemiseen.

Vaikka uusi yhteistyökuvio on suunnattu ensisijaisesti nuorille, niin ei täysi-ikäisiä ole rajattu toiminnan ulkopuolelle. Projektin kunnianhimoisuus ja ikäryhmät määrittyvät kysynnän mukaan.

– Tällä yhteistyöllä haluamme tarttua siihen ongelmaan mikä on olemassa ympäri Suomen: Maassa on muutama kunnianhimoisesti ja määrätietoisesti toimiva esports-seura, mutta ruohonjuuritason toimintaa ei ole lähellekään tarpeeksi. Kunnat ja kaupungit sekä niiden nuorisotoimet voisivat tehdä paljon enemmän, kommentoi Turun Evolution Arenan toimitusjohtaja Sampo Räsänen.

Tällä hetkellä projektin mahdollisia pelivalintoja ovat Fortnite, Counter-Strike, League of Legends, Dota 2, Overwatch, FIFA, NHL ja PlayerUnknown’s Battlegrounds. Pelivalikoima tarkentuu kysynnän mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?