Naisten CS:GO-turnauksesta Intel Challenge Katowicesta syntyi some-kiista – ”Tämä vaikuttaa huonolta idealta” - Esports - Ilta-Sanomat

Naisten CS-turnauksesta syntyi some-kiista – ”Tämä vaikuttaa huonolta idealta”

Team Dignitas -joukkue juhli vuosi sitten Puolassa pelatun suurturnauksen voittoa.

Julkaistu: 6.2.2019 11:11

Naisille helmi–maaliskuun vaihteessa järjestettävä Counter-Strike-turnaus jakaa mielipiteitä sosiaalisessa mediassa.

Yksi vuoden suurimmista kilpapelitapahtumista on Puolassa 28.2.–2.3. järjestettävä Intel Extreme Masters: World Championship, josta puhutaan myös IEM: Katowicena.

Tapahtuman vetonaula on suuri Counter Strike: Global Offensive -turnaus, jossa 24 joukkuetta kilpailevat 1 000 000 dollarin potista. Myös suomalaisjoukkue ENCE nähdään turnauksessa.

Tapahtumassa järjestetään myös Intel Challenge Katowice CS:GO -turnaus, jossa kahdeksan naisjoukkuetta taistelevat 50 000 dollarin palkintopotista.

Naisten välinen turnaus jakaa mielipiteet

Twitterissä on keskustelu viime päivinä siitä, että naiset pelaavat keskenään. Isoimmat ja rahakkaimmat CS-turnaukset ovat kaikille avoimia sukupuolesta riippumatta, mutta niissä ei ole tähän mennessä nähty naisjoukkueita tai pelaajia.

– Tämä vaikuttaa huonolta idealta. [...] Tämä on esportsia, ei fyysinen kamppailu, twiittasi ”mist3rshiny” vastauksena turnausta koskevaan uutiseen.

Mist3rshinyn twiitti kiinnitti IEM:n päävastaavan Michal ”Carmac” Blicharzin huomion. Blicharzin mielestä naisten välisten turnauksien tukeminen on tärkeää, jotta myös naispelaajat nousevat esille.

Blicharzin mukaan myös keskivertotyttö inspiroituu naispelaajasta, kuten CS-pelaaja Stephanie ”missharvey” Harveystä, helpommin kuin esimerkiksi Marcelo ”coldzera” Davidista.

Kaikki eivät ole samaa mieltä Blicharzin kanssa. Esimerkiksi naispuolinen Twitch-striimaaja ”GirlNamedMaggie” vastasi Blicharzille, että pelaajien erottaminen syventää sukupuolten välistä kuilua entisestään.

– Miten niin syventää [miesten ja naisten välistä] kuilua? [...] Pelaamme miehiä vastaan koko vuoden kahta turnausta lukuun ottamatta, ihmetteli Blicharzin aiemmin nimeämä CS-pelaaja Stephanie Harvey.

Tunnettu esports-toimittaja Rod ”Slasher” Berslau kommentoi puolestaan, etteivät naisten erillisturnaukset korvaa mitään. Hänen mielestään yksi iso syy siihen, että CS:GO:n naispelaajia ja niiksi haluavia on niin paljon, johtuu juurikin pitkästä naisturnausten historiasta.

– Uskon näiden turnausten edistäneen naisten osallistumista turnauksiin. Mutta olen huolestunut, että naisten turnaukset lietsovat itsetyytyväisyyttä niissä, jotka ovat huipulla, kommentoi puolestaan ESL:n työntekijä Chrystina Martel.

Vuosi sitten pelatun Intel Challenge Katowice -turnauksen voitti amerikkalainen Team Dignitas Female. Joukkue on myös tänä vuonna Puolassa puolustamassa mestaruutta.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?